Lars Östbergh – scenograf

Han började sin bana på Norrlandsoperan där han sammanlagt gjort ett trettiotal produktioner. Idag arbetar han på alla de stora scenerna i Skandinavien, med både teater, opera och musikal. Fram till idag har han svarat för scenografi och ljusdesign till drygt 200 produktioner både i Sverige och utomlands.

Han har verkat vid bland andra Nationaltheatret och Det Norske Teatret i Oslo, Den Nationale Scene i Bergen, Nationaloperan i Helsingfors och operan i Rom. För det nya operahuset i Köpenhamn gjorde han senast scenografin till Simon Boccanegra. Bland svenska produktioner kan nämnas La Boheme, Capriccio och Manon Lescaut, på Kungliga Operan; Aniara, Tosca och West Side Story på GöteborgsOperan; Tosca, Rigoletto och Friskytten på Folkoperan; Jekyll och Hyde, Elisabeth och Mozart på Värmlandsoperan: Figaros brollop, Petra von Kants bittra tårar och Merlin pa Stockholms Stadsteater; Cabaret, Den Europeiska kritcirkeln och Dom på Göteborgs Stadsteater samt En Midsommarnattsdröm och Som ni vill ha det på teater.nu På Folkoperan har han tidigare arbetat med Tosca, Rigoletto och Zarah.

Bland hans senaste produktioner finns den nyskrivna operan, Poet and Prophetess i samarbete med Cape Town Opera i Kapstaden, Sydafrika, Figaros bröllop, Mitt namn är Rachel Corrie på Stockholms Stadsteater samt Spöksonaten på Strindbergs Intima teater och Don Pasquale på Kungliga Operan. På Malmö Operan har Lars tidigare gjort scenografierna till Sweeney Todd, Ariadne på Naxos, Jesus Christ Superstar och Jekyll & Hyde.