Lars Woldt bas från Tyskland

Lars Woldt bas från Tyskland

Han är född i Tyskland och utbildad vid Hochschule für Musik i Detmold. 1997 tilldelades han stipendium från Richard Wagner-sällskapet och fick 2004 Wiener Staatsopers Träger des Eberhard-Wächter-Förderungspreises.

Under 200-2003 var han engagerad vid Tiroler Landestheaters Innsbruck där han bl a sjöng kung Marke i Tristan och Isolde, Timur i Turandot, Rocco i Fidelio, Falstaff i Muntra fruarna i Windsor, Publius i Titus, Bottom i En midsommarnattsdröm och Zsupán i Zigenarbaronen.

Sedan 2004 är han engagerad vid Wiener Volksoper där han har sjungit roller som van Brett i Zar und Zimmermann, Don Magnifico i Askungen, Kezal i Brudköpet och Ratefreund i Die Vögel. Han har gästspelat vid Landestheater Detmold i baspartiet i Purcells King Arthur och vid Staatstheater Braunschweig som baron Ochs i Strauss Rosenkavaljeren. En roll som han också sjöng hösten 2008, på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

2006 sjöng han några föreställningar som Rocco i Fidelio på GöteborgsOperan. Han har också en bred konsert- och oratorierepertoar där han framträder med symfoniorkestrar runt om i Tyskland och i Spanien. Han har också gjort ett flertal skivinspelningar.

Läs mer/read more

Wikipedia about Lars Woldt (In Deutsch)

Bach Cantatas about Lars Woldt

HMD- Detmold about Lars Woldt

Wiener Staatsoper about Lars Woldt

Oper Koeln about Lars Woldt

Artist Management for Lars Woldt

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera