Lee Blakely regissör – stagedirector

SONY DSC
Lee Blakely

Lee Blakely regissör – stagedirector

Lee Blakeley blev fodt i Yorkshire og uddannede sig på Richmond Drama School og Royal Scottish Academy of Music and Drama. Han har været ansat som instruktor ved Royal Opera House, London. Glyndebournefestivalen og English National Opera.Hans seneste opgaver har været for Glyndebournes turneteater, Houston Grand Opera,Opera New Zealand, Vlaamse Opera og Opera de Montecarlo, og han har netop instrueret Prokoievs Kærligheden til de tre appelsiner på Scottish Opera.

I 2008 blev hans iscenesættelse af Judith Veirs A Night at the Chinese Opera på Scottish Opera nomineret til en TMA Award for Achievement in Opera. Blakely har desuden instrueret Strauss’ Flagermusen også for Scottish Opera,samt Brittens Skruen strammes med den makedonske opera og ballet, Mozarts Don Juan i Philadelphia og Lehars Den glade enke på Vlaamse Opera.

1 2007 modtog Blakely det prestigefulde Winston Churchill-stipendium. Af kommende produktioner i 2010 kan nævnes Sandheims A Little Night Music på Theatre du Chatelet, Glucks Oreus og Eurydike med David Daniels i Minnesota og Puccinis Madame Butterfly på Santa Fe-operaen.

Länktips

Lee Blakeley´s web-site

Related posts