Lena Hellström-Färnlöf sopran och sångpedagog

Lena Hellström-Färnlöf sopran och sångpedagog Lena Hellström - Färnlöf sopran och sångpedagog

Lena Hellström-Färnlöf konsert- och operasångerskan är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg(musiker och pedagogisk specialisering) och Operahögskolan i Stockholm.Hon har har sjungit ett 20-tal operaroller på olika scener i Sverige (t.ex. Adelé, Antonia, Blondchen, Frasquita, Madama Cortese och Proserpin). Hennes konsertrepertoar är mycket bred och spänner från medeltid till ultra modern. Lena har vid flera tillfällen representerat svenskt musikliv utomlands, dels i kammarmusikaliska sammanhang dels som solist med orkester och kör.

Lena Hellström-Färnlöf sopran och sångpedagog

Lena Hellström-Färnlöf är anställd som universitetslektor vid Mälardalens Högskola (MDH), inriktningen sång med utmärkelsen Excellent Teaching och har sedan 2011 befattningen som konstnärlig ledare för kammarmusik programmet. Hon verkar även som sångpedagog för professionella sångare  vid bl. a. Kungliga Operan samt ger Masterclasses internationellt.
Hennes elever finns representerade på alla svenska operahus och hos de svenska agenturerna. Ofta anlitas hon som sakkunnig av institutioner som Radiokören. Under många år undervisade Lena vid Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer