Lennart Hillman medlem i Malmö Musikteaters kör – tenor

Bogdan Szyber - Carina Reich konstnärligt team

Lennart Hillman medlem i Malmö Musikteaters kör – tenor

Han har provat på en mängd olika yrken, bland annat fiskare, målare, lärare, snickare och försäljare. Han har arbetat som hamnarbetare i Göteborgs Hamn i 32 år. 1993 kom han till Malmö Musikteaters Kör. Innan dess medverkade han i Galateaterns uppsättningar av Glada änkan, Bombi Bitt och Vita Hästen. Han har spelat professionell barnteater med Göteborgs kammarteater och varit med i Göteborgs lyriska operettsällskap. Han har också sjungit i kören på Stora Teatern i Göteborg och där medverkat i Macbeth och My fair Lady. På Malmö Musikteater har han gjort roller som kyrkvärd Per Persson och Abbot i Kristina från Duvemåla, Monostatos i Trollflöjten och Mats far i Kronbruden.

Våren 1999 sjöng han Canio på italienska i en omskriven succéuppsättning av Pajazzo på Mejeriet i Lund. Vid Malmö Musikteater sjöng han Canio på svenska i Kasper Bech Holtens uppsättning av Pajazzo i samband med den italienska festkvällen Bella Notte hösten 1999.

Vid sidan av

Vid sidan av spelades hösten 2003 på Den Anden Opera i Köpenhamn. Skånska Dagbladet skrev efter premiären att föreställningen fungerar som en alldeles utmärkt introduktion för barn i operans och den nyare musikens värld och att den ”på ett enkelt och livfullt sätt visar hur ensamheten tär på människan och när olyckan är framme visar att medmänsklighet gör att vänskap kan etableras”.

Operaverkstan tog över uppsättningen från Köpenhamn våren 2004 och repeterade in svensksjungande sångare från Malmö Opera och Musikteater. Vid sidan av hade premiär 15 april 2004 på Nydala teater. Under hösten 2004 gästspelade föreställningen på Finska Nationaloperan i Helsingfors, och spelades på turne runt om i Skåne.

Musik: Michael Ramlöse
Scenografi & kostym: Zanna Wieveg & Bert-Åke Persson
Regi: Ina-Miriam Rosenbaum

I rollerna
Damen: Gunilla Pålsson
Sjömannen: Lennart Hillman
Pianisten: Max Lörstad

Läs mer

Malmö Opera/Operaverkstan

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera