Linda Mallik – regissör

Linda Mallik - regissör Linda Mallik - regissör

Mallik är utbildad pianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, samt dirigering vid S:t Petersburgs Statliga Musikkonservatorium. Linda Mallik har de senaste åren regisserat opera och har en mastersexamen i operaregi från Operahögskolan i Stockholm. Linda Alexandra Margareta Mallik, född 7 juni 1968, är en svensk musiker och regissör.

Uppsättningar

Regi
  • Fausts Förvandling, opera av Charles Gounod, regi och bearbetning, Folkoperan, 2011
  • Rakes’ Progress, Igor Stravinskij, Studioteatern på Operahögskolan i Stockholm
Dirigent/kapellmästare
  • Mordet på Marat , Peter Weiss, musik av Philippe Boix-Vives, Stockholms Stadsteater, 2008
  • Fallet Ander, Lars Carlsson Nalen 2006 (urpremiär) FALLET ANDER
  • Der Schauspieldirektor, Wolfgang Amadeus Mozart, Riksteatern 2005
  • Zaide, Wolfgang Amadeus Mozart, Ystadoperan 2006 samt Kulturhuset i Stockholm 2003-2004 (svensk urpremiär)
  • Systerhäxan, Västerås Konserthus 2004 (urpremiär)
  • Don Giovanni, Teater Kristina 2003

Debut på Folkoperan

2011 debuterade Linda som regissör på Folkoperan i Stockholm med en uppmärksammad version av Gounods Faust. Hon tog masterexamen i operaregi vid Operahögskolan samma år och är sedan tidigare utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i piano samt i dirigering vid S:t Petersburgs konservatorium. Hon har även arbetat som pianist, dirigent och kapellmästare, bl a på Stockholms Stadsteater, Ystadoperan och Riksteatern. Hon var initiativtagare till och dirigent för den svenska urpremiären av Mozarts ofullbordade opera_ Zaide. Under våren har Lindra varit engagerad av Operahögskolan i Stockholm för att regissera två nyskrivna verk,ett samarbete mellan Kungliga Musikhögskolan, Operahögskolan och Stockholms Dramatiska Högskola.

Sommaren 2012 satte hon upp Leos Janaceks opera Den listiga lilla räven på Läckö Slottsteater. Hösten 2014 regisserar hon Gioacchino Rossini´s Le Comte Ory  eller på svenska Greve Ory på Malmö Opera.

Läs mer