Lucia di Lammermoor på Den Kongelige Opera

Lucia di Lammermoor at Royal Danish Opera Copenhagen - synopsis Lucia di Lammermoor

Kvällens storhet svarade de italienska sångarna för;Edgardo sjöngs mycket inlevelsefullt av Giorgio Casciarri, en okänd sångare för mig, men en jag gärna hör mer av, även om han var lite svag i första akten. Raimondos parti sjöngs av Andrea Patucelli så det gick kalla kårar efter ryggraden på mig.

I förrgår kväll såg jag Gaetano Donizetti´s Lucia di Lammermoor på Den kongelige opera i Köpenhamn. Det var en fin upplevelse. Jag såg Marianne Mörks uppsättning på Malmöoperan för ett antal år sedan. Det var alltså en bekant opera även för mig även om den inte har spelats i Köpenhamn sedan 1866.
Enrico sjöngs av Per Höyer, som gjorde en fantastisk insats i Simon Boccanegra. Hans insats denna kväll var inte av samma kaliber. Gisela Stille sjöng Lucias parti med den äran. Henne har jag annars inte hört så mycket av tidigare, mest i mindre roller. Arturo sjöngs utmärkt av Bo Kristian Jensen.
Kvällens storhet svarade de italienska sångarna för;Edgardo sjöngs mycket inlevelsefullt av Giorgio Casciarri, en okänd sångare för mig, men en jag gärna hör mer av, även om han var lite svag i första akten. Raimondos parti sjöngs av Andrea Patucelli så det gick kalla kårar efter ryggraden på mig.

Det Kongelige kapell dirigerades av Giancarlo Andretta som tyvärr inte hör till mina favoriter utan att jag riktigt kan förklara varför. För regin svarade Klaus Hoffmeyer och scenografi var gjord av Birgitte Mellentin.

Det enda som var riktigt störande var att jag hade oturen att hamna bredvid en skolklass som nog inte var riktigt förberedda på vad ett operabesök innebar. Tredje akten satt det en snarkande yngling bredvid mig som visserligen hastigt vaknade till varje gång vi applåderade.

Ett trevligt inslag var de två dansande som återkom med jämna mellanrum. Men varför?

Om föreställningen

Upphovspersoner

Kreativt team

Medverkande