Macbeth på Malmö-operan

Macbeth på Malmö-operan
Macbeth på Malmö-operan
Macbeth på Malmö-operan

Macbeth på Malmö-operan

I går kväll var jag och såg och Macbeth. Det var en alldeles speciell händelse. Salongen var knappt halvfull och kvällen till ära var det en hel del ungdomar där. Det är naturligtvis trevligt att se att ungdomen hittar till operascenen, men någon borde ha talat med dem om vett och etikett, innan föreställningen. De var oerhört störande med ett ständigt viskande och prasslande och flyttande mellan salongens olika bänkrader. Som det ju fanns gott om. Tomma alltså.

Själv satt jag nästan längst bak och kom på mig själv att fundera över hur stor orkestern egentligen är. Från min plats lät det som en mycket liten orkester trots att de är 60 musiker.

I tredje akten kändes det som vi hade blivit förflyttat till en av Paris operascener, med hänsyftning på det långa balettavsnittet som inledde tredje akt. Var det verkligen nödvändigt?

Till de mest positiva sakerna igår räknar jag de olika sångarinsatserna och bäst tyckte jag Otto Maidi som Banquo var, men även Macduff´s aria som sjöngs av Jonas Duran. Lady Macbeth, som sjöngs av den amerikanska sopranen Simona Zambruno hade sin ljusa ögonblick och Bengt Krantz som sjöng Macbeth var som bäst i fjärde akt. Men toppbetyg får endast Malmö Operakör, men så skall det kanske vara när det gäller Macbeth.

Related posts

Kommentera