Makropulos Case på ENO i London

Cheryl Barker australiensk sopran

Makropulos Case på ENO i London

I onsdags kväll var jag på ENO – English National Opera på London Coliseum.Operan hette The Makropulos Case av Leos Janacek. Det var första gången jag såg en opera av den tjeckiske mästaren. Det var kanske inte min musik precis, men det var på många sätt en fantastisk upplevelse. Huvudrollen sjöngs av den australienska sopranen Cheryl Barker på ett helt fantastiskt sätt kanske t o m bättre än den främste svenske Janacéktolkaren Elisabeth Söderström?

Vid första bästa tillfälle kommer jag att lyssna igenom cd-skivan igen och då vet jag ju, men jag tyckte inte helt om dirigentens sätt att leda orkestern. Han var för övrigt en brorson till sir Charles Mackerras som jag egentligen hade trott var kvällens dirigent.

I höst ger man Jenufa, och vem vet har jag tur att vara i London då, blir det nog ett besök till på ENO.

Länktips

Cheryl Barker

Synopsis

Related posts

Kommentera