Malmö Opera stängs ner – Covid -19

Malmö Opera stängs ner - Covid-19

I dag beslutade Region Skåne och Region Skåne Holding AB att all publik verksamhet på Malmö Opera ska upphöra med omedelbar verkan. Anledningen är utbrottet av Covid-19, som just nu pågår i Sverige och världen.

Malmö Opera stängs ner – Covid -19

Idag beslutade Malmö Operas ägare genom styrelseordföranden i Region Skåne Holding AB Lars-Ingvar Ljungman (M), regiondirektören Alf Jönsson och Carl Johan Sonesson (M), ordförande i regionstyrelsen, att ställa in all publik verksamhet på Malmö Opera. Anledningen är utbrottet av Covid-19, som just nu pågår i Sverige och världen.

”Region Skåne måste ta sitt ansvar i den rådande situationen”, säger Lars-Ingvar Ljungman. ”Vi kan inte riskera att Operan bidrar till att öka belastningen i hälso- och sjukvården.”

Beslutet börjar gälla omgående. Malmö Operas styrelseordförande Per-Martin Svensson kommenterar det:

”Beslutet har tagits av omtanke om vår publik. Vi vet att vi gör väldigt många människor besvikna, men risken för smittspridning har nu bedömts som större än samhällsnyttan av att fortsätta spela”.

Det betyder att inga föreställningar kommer att genomföras, vare sig på Malmö Opera eller på turné. Även Malmö Operagrill kommer att hålla stängt.