Marc Heller amerikansk tenor

Marc Heller började sin yrkesbana som skådespelare och musikalartist i New York. På kort tid har han kommit att etablera sig även på den klassiska konstmusikens arenor som Metropolitan i New York, New York City Opera, Los Angeles Opera. Staatsoper  och Komische Opera i Berlin, De Nederlands Opera, Opera Oviedo. Nationalteatern i Peking, Macau International Music Festival samt Kungliga Operan i Stockholm.

Marc har sjungit roller som Rodolfo i La Bohéme, Pinkerton i Madama Butterfly, Cavaradossi i Tosca. Hertigen i Rigoletto, Alfredo i La Traviata, Riccardo i Maskeradbalen, Don José i Carmen och i Gounods Faust. Marc sjöng rollen som Gao Jian Li i Tan Duns opera The First Emperor vid urpremiären i Shanghai och sedan på Metropolitan mot Plácido Domingo i huvudrollen.

På Metropolitan sjöng han även rollen som Tybalt i Romeo och Julia. En föreställning som sedan visades live på biografer världen över. I somras gjorde Marc ett inhopp som Chairman Mao i Nixon in China på Opera Colorado. En uppsättning Naxos Records kommer att ge ut i höst. Han sjöng Anatol i Samuel Barber´s Vanessa på Malmö Opera – och musikteater våren 2009. Detta också var den Nordiska premiären på operan.

Read more