Maria Geber – kostymtecknare som arbetar med Ole Anders Tandberg

Maria Geber - kostymtecknare som arbetar med Ole Anders Tandberg
Maria Geber
Maria Geber – kostymtecknare som arbetar med Ole Anders Tandberg

Maria Geber – kostymtecknare som arbetar med Ole Anders Tandberg

Hon är verksam som kostymtecknare sedan början av 1980-talet. Hon arbetar återkommande med Ole Anders Tandberg bl a Peer Gynt för Riksteatern, Fuglene på Det Norske Teatret, Et Deilig Sted på Nationaltheatret i Oslo, Advent på Malmö Dramatiska Teater, Brand på Göteborgs Stadsteater, Hamlet Uppsala Stadsteater, Alice i underlandet samt Lulu på Dramaten och Onda andar på Stockholms Stadsteater. Hon har gjort scenografi och kostym till Mats Eks uppsättning av Don Juan på Dramaten och flera gånger samarbetat med koreografen Birgitta Egerbladh.

år 2000 gjorde hon scenografi och kostym till Egerbladhs balett Och däremellan på Operan och 2005 samarbetade de i dansprojektet NOKO.

På Operan har hon även gjort kostym till Brinnande ängeln och Barnet och spökerierna. Hon har också gjort scenografi och kostym till Mats Eks En Slags för Nederlands Dans Theater och hon arbetar med Suzanne Osten på Unga Klara.

Hennes senaste produktioner är Egerbladhs Brustna hjärtan på Folkoperan och Björn Runges Uppdraget på Stockholms Stadsteater samt Così fan tutte med Ole Anders Tandberg på Kungliga Operan i Stockholm.

Läs mer

Kungliga Operan

Kungliga Operan om Salome

Deutsche Oper

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera