Maria Streijffert – lunchkonsert i S:t Petri

Maria Streijffert

Maria Streijffert – lunchkonsert i S:t Petri

TOLV O TIE I S:T PETRI lunchkonsert med Maria Streijffert

Varje onsdag anordnas det en lunchkonsert i S:t Petri kyrka. Under detta år har jag vid flera tillfällen varit på konserter i S:t Petri och vid dessa tillfällen har någon av kyrkans representanter gjort reklam för just dessa lunchkonserter.

I går bläddrade jag snabbt genom Sydsvenskan:s del två, kulturdelen, men hann ändå med att uppfatta att det i går var dags för en dylik lunchkonsert.

Alltså blev det en cykeltur till centrala Malmö. Det hade redan kommit ganska mycket folk, men jag lyckades ändå hitta en bra plats, vilket är särskilt viktigt eftersom akustiken inte är den bästa överallt i kyrkorummet.

På programmet stod Maria Streijffert, alten, som dessutom tydligen bodde inom församlingen. Jag känner väl till Maria Streijffert, men när jag hälsade på henne, efter konserten var jag helt övertygad om att jag inte hade hört henne sjunga sedan Simson och Delila, när den gick för några år sedan på Kungliga Operan, men vi kom strax fram till att jag ju hade upplevt henne som Erda i Nibelungens ring i Karlstad. Inte bara på premiären utan även vid ytterligare ett tillfälle.

Maria Streijffert inledde konserten med ett stycke “Allerseelen” av Richard Strauss, helt underbart sjunget och hon fortsatte med tre sånger av Gustav Mahler där jag särskilt uppskattade “Um Mitternacht”, men det var inget fel på de andra sångerna, men jag har i bland lite svårt att ta till mig sånger som jag lyssnar på för första gången. Särskilt som jag inte heller är behjälplig med min skoltyska.Det hade nog inte varit helt fel om vi hade fått ett texthäfte när vi gick in till konserten. Det är ju särskilt bra om man vid ett senare tillfälle vill lyssna på sångerna.

Maria Streijffert avslutade konserten med två stycken av Johannes Brahms. denne numera alltid ständige närvarande, på mina konsertbesök åtminstone denna höst.

Det var en trevlig liten konsertupplevelse och det var säkerligen inte sista gången jag besökte S:t Petri för en lunchkonsert.

Ackompanjatör och presentatör var Alexander Einarsson

Related posts