Marita Sölberg sopran född 1976

Marita Sölberg sopran född 1976 Marita Sölberg - sopran

Om Marita Sølberg i Figaros bryllup som grevinne Almaviva er helt fantastisk, stemmen hennes har en sånn nyanserikdom og inderlighet at hun kan bevege en stein. Det er og blir en eksepsjonell opplevelse å høre en sanger av hennes kaliber. Tori Skrede, VG

Marita Sölberg sopran född 1976

«Den norske sopranen Marita Sølberg er en uforglemmelig Mimì på høyeste internasjonale nivå». Slik beskrev Opera News anmelder sopranens rolledebut i Stefan Herheims La bohème, en rolle hun også fikk Kritikerprisen for.  I 2013/14- sesongen imponerte hun igjen kritikere og publikum som Mimì. I tillegg debuterte hun våren 2014 i rollen Donna Elvira i Don Giovanni.
Den tidligere vinneren av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse jobbet to år ved Operaen i Stuttgart før hun i 2008 ble en av Nasjonaloperaens faste solister. Her har hun gjort seg bemerket i roller som Pamina i Tryllefløyten, Giulietta i en konsertant oppføring av I Capuleti e i Montecchi, Kathrine Sigismund i Den fjerde nattvakt, Female Chorus i The Rape of Lucretia og Nedda i Pagliacci.
Høsten 2013 sang hun grevinnen i Figaros bryllup, en rolle hun også sang da produksjonen ble satt opp høsten 2010 og som hun debuterte med ved La Fenice i Venezia. Hun har også sunget ved de anerkjente operafestivalene i Salzburg og Glyndebourne, og turnert i en rekke land som Solveig i Peer Gynt. Høsten 2014 ga hun liv til den nye Solveig, i Jüri Reinveres Peer Gynt. I tillegg sang hun Antonia i Hoffmanns eventyr.  Sesongen 15/16 synger hun rollen som Donna Elvira i Don Giovanni, i tillegg til Mimì i La boheme ved Wien Staatsoper og Pamina i Tryllefløyten ved Los Angeles Opera.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Ariadne auf Naxos Najade DNO Opera & Ballett 24.3.2010
La Bohème Mimi DNO Opera & Ballett 25.2.2012
Hoffmanns äventyr  Antonia DNO Opera & Ballett 2.10.2014
Peer Gynt Den unge Solveig DNO Opera & Ballett 29.11.2014

 Läs mer

Operalogg