Martin Brommann musikdirektör på Operaen 2024

Martin Brommann Martin Brommann Foto: Martin Paulsson, Malmö Opera
87 / 100

Martin Brommann musikdirektör på Operaen 2024

Martin Brommann bliver Det Kongelige Teaters nye musikdirektør, der har betydelig musikalsk indsigt og ledelseserfaring fra sin tidligere position som ensemblechef på Malmö Opera samt kunstnerisk erfaring som uddannet oboist fra Hochschule der Künste, Berlin.

“Med ansættelsen af Martin Brommann, og fra næste sæson vores nye, fremragende chefdirigent Marie Jacquot, ønsker vi at give musikområdet på Det Kongelige Teater et væsentligt løft. Martin Brommann medbringer ikke kun solid ledelseserfaring, men også en passion for musikkens verden. Vi ser frem til, at han sammen med den kunstneriske ledelse vil bidrage til at forme fremtiden for Det Kongelige Kapel og løfte hele musikområdet på Det Kongelige Teater,” udtaler teaterchef Kasper Holten.

”Det Kongelige Kapel er et helt særligt orkester med en unik energi og historie. Kapellet udmærker sig blandt de store europæiske operaorkestre ved en særlig klang og en enestående sammenhængskraft. Det mærkede jeg allerede ved mit første møde med orkestret som medvirkende musiker til åbningen af Operaen i 2005. I min nye rolle som musikdirektør vil jeg arbejde for, at Det kongelige Kapel også bliver den bedste orkesterarbejdsplads i Skandinavien. Jeg er meget beæret og stolt over at skulle løfte denne opgave og glæder mig til at arbejde med Det Kongelige Teaters klare og kreative vision fremover,” siger Martin Brommann.

Om musikadministrationen

Det Kongelige Kapel og dets administration var tidligere en del af operaafdelingen på Det Kongelige Teater. Området bliver nu en selvstændig enhed ledet af en musikdirektør, der som medlem af direktionen vil referere direkte til teaterchefen. Det kunstneriske ansvar forbliver hos de kunstneriske chefer og chefdirigenten, den internationalt eftertragtede, franske dirigent Marie Jacquot, der tiltræder til sommer.

Det Kongelige Kapel er verdens ældste orkester, der i denne sæson kan fejre sit 575-års jubilæum. Det Kongelige Kapels virke går på tværs af teatrets kunstarter – orkestret spiller til både Det Kongelige Teaters operaer, balletter, musicals og symfonikoncerter.

CV Martin Brommann

Ensembledirektør ved Malmö Opera siden 2022, med ansvar for kunstnerisk og personalemæssig ledelse af kor, orkester og repetitører. Tidligere bl.a. orkesterchef og orkesterinspicient ved Malmö Opera, solo-engelskhornist ved Theater und Philharmonie Essen i Tyskland, oboist ved Det Kongelige Kapel og kapelregissør på Det Kongelige Teater. Uddannet orkestermusiker med hovedfag i obo fra Hochschule der Künste, Berlin i 1989.

Läs mer