Mattias Nilsson baryton bl a med Skånska Operan

Mattias Nilsson baryton bl a med Skånska Operan

Mattias är utbildad vid Musikkonservatoriet i Falun,  Kungl. Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.Debuterade som operasångare som Guglielmo i Mozarts Cosi fan tutte på Läckö Slott 1997 och har sedan dess sjungit på scener som Reginateatern,Vasateatern, Gävle Teater och Kungliga Operan.

Mattias har sjungit roller som Belcore i Donizettis Kärleksdrycken, Danilo i Lehars Glada Änkan, Schaunard i Puccinis La Bohème. 2006 gjorde han titelrollen i B Tommy Anderssons uppmärksammade opera William om Shakespeares förlorade år i Vadstena.

I sommar kommer Mattias lära sig från rollen att rensa hjärnan och vara öppen för nya kunskaper Mattias drömroller är elaka typen som Scarpia. Musikaliska förebilderna är som tur är inte alls elaka då det just nu är hans kollegor i Carmen.

Mattias blir glad av rolig musik, roliga människor och komplimanger Snålhet, elakhet och fästingar gör honom arg. Mattias hade gärna tagit en tidsmaskin tillbaka och upplevt Rokokon. Favoritplatsen i nutid är däremot Gotland. Favoritdansen är vad han kallar fuldans. Mattias skulle vilja få de styrande att bättre förstå kulturens betydelse i samhället.

Motto: Behandla andra som jag själv vill bli behandlad.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Albert HerringSidLäckö slottsopera28.7.2007
Mästersångarna i NürnbergKonrad NachtigallGöteborgsOperan15.5.2010
CarmenEscamilloSkånska Operan4.7.2015

Läs mer

Wikipedia

Folkoperan

GöteborgsOperan

Naxos

 

 

 

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera