Maxim Mironov rysk tenor

Maxim Mironov är ryss och född i Tula. Efter studier i Moskva fick han anställning vid Helicon Opera i Moskva. Bland hans internationella engagemang kan nämnas Italienskan i Alger på Teatro Real Madrid och Rossinifestivalen.

Maxim Mironov rysk tenor

Han har framträtt i Rossinis Askungen på festivalen. Han har framträtt i Rossinis Askungen på Théatre des Champs Elysées med Orchestre de Paris och på festivalen i Glyndebourne. Maxim Mironov har även sjungit Rossinis Otello på operan i Lausanne, Resan till Reims på Monnaie-operan samt på Japan Opera Foundation, dirigerad av Alberto Zedda, som han har ett återkommande samarbete med, inklusive ovan nämnda engagemang på Rossinifestivalen.

Maxim Mironov har också sjungit på Frankfurt Oper och framträtt i Glucks Orfeus och Eurydike i Toulon, Italienskan i Alger på festivalen i Aix en Provence, på Teatro San Carlo i Neapel och i Luxembourg, Barberaren i Sevilla Toulon och på operan i Las Palmas, dit han sedan återkom med Italienskan i Alger, samt Resan till Reims på Teatro de la Zarzuela i Bilbao och i Santander.

Framtida engagemang inkluderar Castor et Pollux på Theater an der Wien, Askungen på Staatsoper i Hamburg och Bastille-operan i Paris, rollen som Belmonte i Mozarts Enleveringen ur seraljen på Vlaamse Opera och La Muette de Portici på Opera Comique. Han kommer att göra sin amenkanska debut på Los Angelesoperan med Rossinioperan Turken i Italien.

Läs mer