Mina tankar om recensioner och hur de används

Under årens lopp har jag skrivit rätt många inlägg om mina musik- musikal- och operaupplevelser. Det är dock mycket sällan att något av de aktuella musikal-och operascener använder sig av mina recensioner i sin marknadsföring.

Detta inlägg skrev jag första gången 2013, men det ser fortfarande ut på samma sätt. Det är ingen stor fråga, men jag är hemskt nyfiken på vad som är förklaringen och orsaken.Det skulle vara roligt att få feedback.

I alla mina inlägg lägger jag för övrigt till länkar till tidningsrecensionerna, men det skall jag kanske sluta med?

Det kan upplevas som märkligt att operahusen endast refererar till tidningsrecensioner och särskilt märkligt blir det ju när det nu är ett faktum att allt fler människor inte prenumererar på en dagstidning.

I dag läser och hämtas information via “nätet”, men det blir ju allt svårare eftersom många recensioner ligger bakom en s k betalväg. Det har jag inga problem med egentligen, men det blir dyrt att följa mer än en tidning särskilt om du bara vill läsa kulturdelen i flera tidningar.

Det kan alltså klart konstateras att mina recensioner inte används av operahus och det hör till ovanligheten att operahusen lägger upp citat från andra bloggare.Det finns säkert något undantag som bekräftar huvudregeln.

Det skulle vara trevligt om jag fick respons på inlägget!