Misha Didyk tenor från Ukraina

Misha Didyk tenor från Ukraina

Han är född i Ukraina där han gick i musikgymnasiet Khmelnytskij. Efter skolan kallades han till ryska armén där han var solist i Röda arméns kör med vilken han reste på talrika turnéer till Europa, Asien och Kanada.

Misha Didyk tenor från Ukraina

1991 utexaminerades han från Musikakademin i Kiev och fortsatte sedan sina studier i Paris under professor Anna Maria Bondi vid vid bastilleoperan.

1994 gjorde han sin debut som Alfredo i La Traviata vid Kievoperan som nu är hans hemmascen. Här har han tolkat en rad roller, så som Pinkerton i Madama Butterfly, Lenskij i Eugen Onegin, greve Ceprano i Rigoletto.

1997 debuterade han vid Bolsjoj-teatern i Moskva som Alfredo i La Traviata. Här stannade han två säsonger och gjorde bl a ett gästspel vid Marinskijteatern .

1998 sjöng han rollen som Percy i Donizettis Anna Bolena vid Helsingforsoperan och återkom där i samma roll året efter. 1991 gjorde han sin USA-debut vid en galakonsert med Philadelphiaoperan.

Andra engagemang inkluderar gästspel vid operan i Tel Aviv, operan i Puerto Rico, som Rodolpho vid New York City Opera, titelrollen i Werther och rollen som Tebaldo i Bellinis Capuleti e i Montecchi, båda vid operan i Philadelphia, Macduff i Macbeth och Rodolpho i La Bohème vid operan i Marseille.Han har också sjungit Herman i Spader Dam både på Den Kongelige Opera i Köpenhamn och Göteborgsoperan samt Pinkerton i Madama Butterfly på Den Kongelige Opera i Köpenhamn.

Read more