Mogens Operasidor – uppdaterad

Mogens Operasidor - uppdaterad

Mogens Operasidor – uppdaterad

Utöver att skriva om mina operaupplevelser här på Operalogg driver jag också en website, som handlar om just opera.

I sin nuvarande form har Mogens operasidor funnits tillgängligt på internet sedan maj 2005, men själva hemsida startades några år tidigare, när det var möjligt att ha en hemsida på sitt Teliakonto.

Sedan webbplatsen registrerades på en egen domänaddress har jag haft mer än 700 000 unika besökare, men om man inkluderar,återbesöken s k reloads, handlar det om mer än 950 000 sedan starten

På mina operasidor kan du läsa om dels alla föreställningar som jag har sett, men också en del, som jag planerar att se någon gång.Detta innebär att du kan läsa operahandlingen också kallad synopsis till dessa c:a 500. Till en del synopsis finns det en länk där du hittar librettot. Sammanlagt omfattar webbplatsen mer än 3 000 filer

Du kan också läsa små notiser om såväl dirigenter,kompositörer koreografer, kostymdesigner,librettister ljusdesigner regissörer, scenografer,och sångarna,indelade efter rösttyp.

Det finns också uppgifter att läsa om olika operahus, fördelade på olika geografiska regioner, men också uppgifter om olika operascener. Du kan till exempel läsa säsongsprogrammet på Den Kongelige Opera i Köpenhamn, Malmö Opera, GöteborgsOperan och Kungliga Operan i Stockholm.

För att kunna hitta alla uppgifter klickar du på de olika rubrikerna i menyn så kommer du enklast vidare.

Du kan också skriva in filnamnet direkt i webbläsaren så kommer du direkt till den önskade rubriken, som alltid måste avslutas med .htm.

Om du finns själv där under någon av rubrikerna så får du gärna hjälpa till med aktuella uppgifter om dig själv. För att kolla om du finns med så söker du efter ditt efternamn och förnamn. Om du inte önska förekomma på webbplatsen kan du skicka ett meddelande till mig så plockar jag bort dig

Om du har synpunkter på innehållet eller vill att jag skall lägga till någon uppgift kan du skicka ett mejl helst med en bifogad fil med de uppgifter som du önskar att jag lägger till.

 

Mogens Operasidor

 

Related posts