Morten Staugaard dansk bas

Morten Staugaard har  været solist i flere operaer blandt andet Figaros bryllup, Don Juan og Operakarusellen på Rialto Teatret, Den stundesløse på Musikdramatisk Teater, Tryllefløjten og Halløj i firmaet på Den Ny Opera, Nibelungens ring i Christianskirken, Carmen på Bellevue Teatret og The Motion Demon med Figura Ensemble på Københavns Musikteater. Var i 2008 ansat på Musikteatret Undergrunden i seks måneder og turnerede med forestillingerne Rødhætte samt Hans og Grethe.

På Det Kongelige Teater har han medvirket i Den kaukasiske kridtcirkel, Matador, My Fair Lady og Jeppe på bjerget.

Andre engagementer

Fra 1992-95 scenetjeneste i Les miserables på Østre Gasværk, debuterede efter endt uddannelse som Javert. Derefter freelancer på forskellige teatre i Odense. Fra 1995-2000 medlem af ensemblet på Aalborg Teater. Har her blandt andet spillet Feste i Helligtrekongersaften af Shakespeare, titelrollen i Tartuffe af Moliére, Cyrano i Cyrano af Sebastian/Enevold, Gregers Werle i Vildanden af Henrik Ibsen, Mark Cohen i Rent af Jonathan Larson, Wilhelm i The Black Rider af Waits/Borroughs, Anckarström i Gustav III af Strindberg, Roger i Grease af Jacobs/Casey og Bobby i Company af Sondheim, Lord Goring i Den Ideelle Ægtemand af Oscar Wilde og Oberon/Theseus i En skærsommernatsdrøm af Shakespeare.
Han har siden medvirket i en lang række musicals og skuespil blandt andet The Phantom of the Opera, Les miserables og Mary Poppins på Det Ny Teater, Jesus Christ Superstar og At dø eller ikke at dø på Østre Gasværk – blev Reumert-nomineret for bedste birolle for begge forestillinger , Den Store Bastian, Woyzeck, Et drømmespil, Djævlene, Bliktrommen og Demokrati på Betty Nansen Teatret, Som man behager og Den stundesløse på Grønnegårdsteatret, Evita på Aalborg Teater, Helligtrekongersaften på Rialto Teatret og The Bollywood Trip på Teater Republique.

Film og tv

Medvirker i filmen Min Fynske Barndom af Erik Clausen samt TV-serierne Hotellet, Nikolaj og Julie og Borgen.
Har lagt stemme til et utal af tegnefilm og serier.

 

 Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Sagaen om RingenFasolt/Hunding/GibichungChristians Kirke i KöpenhamnAugusti 2013
Barberaren i SevillaDoktor BartoloDen Ny Opera:s gästspel i Köpenhamn10.4.2014
Le grand MacabreBlack MinisterDen Kongelige Opera i Köpenhamn13.3.2014
Lady Macbeth fra Mtzensk PolischefenDen Kongelige Opera i Köpenhamn 2.11.2014
Trollflöjten2 HarneskklaedteDen Kongelige Opera i Köpenhamn15.1.2015
Don JuanLeporelloDen Ny Opera(Folketeatret)1.9.2016

Läs mer