MSO och Verdis Requiem succé – Malmö Live

MSO och Verdis Requiem succé på Malmö Live

MSO. Det blev stående ovationer, efter MSO:s, under ledning av den nye chefsdirigenten Robert Trevinos, framförande av Giuseppe Verdis Messa da Requim. Nu är det inte första gången jag upplever verket, men jag hade ändå svårt att känna igen verket. Det inte skrivit som något negativt och kanske är det helt och hållet MSO:s förtjänst att jag i går fick en annorlunda musikalisk upplevelse. Det lät kraftfullt med sakral framtoning och uttrycksfullt med en fin orkesterklang. Det lät mycket vackert både med Petri sångare som kör och tillsammans med solisterna.

MSO och Verdis Requiem succé på Malmö Live

Dolora Zajick

En upplevelse att få uppleva mezzosopran Dolora Zajick livslevande, som jag är väl bekant med som Amneris i olika uppsättningar av kompositörens Aida. Hennes framförande lämnade inget i övrigt att önska. Det var nog inget större fel på övriga solister men jag upplevde att basen Dario Russo som lite svag i konturerna.

Uttryckt på ett annat sätt det lät inte särskilt basaktigt över hans framträdande. Sopranen Amanda Pabyan gick inte så bra i hop med Dolora Zajick, men hon tog en fin revans i den avslutande satsen Libera me.

Stuart Neill

Bäst på plan var utan tvekan den amerikanske tenoren Stuart Neill, som lär ha sjungit partiet mer än 250 gånger. I sammanhanget är det värt att nämna att han har sjungit tidigare i Sverige dels på Kungliga Operan dels på Opera på Skäret.

Stuart Neills tolkning var genomgående både kraftfullt lyriskt och bedövande vackert. Då tänker jag inte bara på hans tolkning av Ingemisco utan hans insatser som helhet. Robert Trevino gjorde en utmärkt insats och det lovar gott inför säsongen 2019-20!

Läs mer

Operalogg