Musik i Ladan två komiska operor i en föreställning

Ingrid Tobiasson - foto:Iman Khayyatan

Midsommardagen 2016 firade Musik i ladan sitt 15-årsjubiléum med världspremiär för nyskriven komisk kammaropera – Kejsarens nya kläder av Anders Emilsson. Det blev både en konstnärlig och publik framgång!

Föreställningarna i den lilla byn i Västerdalarna var utsålda veckor i förväg och publiken var entusiastisk över den romantiska, finurligt illustrativa musiken med sina dramatiska inslag och den underhållande och sedelärande berättelsen.

Men varför valde tonsättaren Kejsaren som operatema?

Den fantastiska H C Andersen-sagan är genial och alltid aktuell och belyser problemet med svårigheten att våga och orka hävda en avvikande mening som enskild i ett kollektiv. Den är en glasklar kommentar till det nu aktuella begreppet politiskt korrekt. Sätter vi yttrandefriheten främst? Är vi beredda att helt fördomsfritt och med nyfikna, vidöppna ögon, granska världen? Kejsarens nya kläder är den mest allmängiltiga och engagerande saga man kan tänka sig och kompositionsarbetet kändes inspirerande och meningsfullt.
I år framförs för första gången de två komiska H C Andersen-kammaroperor – Kejsarens nya kläder och Ankungen- i samma föreställning. De får nu bilda den musikdramatiska diptyk som tanken var från början!
Föreställningarna ges 22 och 23 juni dvs midsommarhelgen 2019

Varje opera har ca 45 min. speltid.
I pausen serverar festivalens arrangör, Föreningen Uppsälje Framtid, mysigt fika på gårdsplanen. Fika ingår i biljettpriset. Vi hoppas på härligt premiärväder – annars fikar man i tältet.

Läs mer

Musik i ladan

Annons