Nabucco – succé på DKT

Nabucco – succé på DKT

Nabucco – succé på DKT

Jag såg föreställningen den fjärde oktober och jag vill trots scenografin ändå konstatera att det var en ren succéföreställning åtminstone vad det gäller sångarnas insatser. Jag har till exempel aldrig hört John Lundgren så bra som han var då.

Även övriga solister gjorde en toppeninsats och Det Kongelige Kapel och Den Kongelige Operakor gjorde en helt fantastisk prestation och på dirigentens insatser kan man inte heller klaga på trots den olyckliga incidenten som inträffade, mitt under föreställningen. (En dam på första raden blev akut dålig,men fick genast adekvat läkarhjälp, som tydligen satt bredvid henne)

Visst jag har sett Nabucco i Verona och visst är det en enorm skillnad i upplevelse, men jag anser ändå att det var en mycket bra upplevelse. Regissörens läsning av verket var ju inte orimlig bara ovanlig.

Jag har också sett ”Nabucco” på Opera Hedeland, men det blev ingen särskild stor upplevelse eftersom dirigenten hastade genom ”Fångarnas kör”. Till hans försvar kan anföras att det såg ut som om hela himlen skulle öppna sig dvs totalt ösregn, som dock helt uteblev, men det kunde ju varken han eller jag veta.

Det var avslutningsvis en mycket fin operaupplevelse och det lyckades DKT att visa att ”Fångarnas kör” inte är den enda musiken som fastnar, i detta egentliga frihetsverk.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Related posts

Kommentera