New York – en reseberättelse i sex delar del 3

Ellis Island

New York – en reseberättelse i sex delar del 3

På tisdagen åkte vi med tunnelbanan eller subway, som det kallas här, ner till Battery Park för att åka över till Statue of Liberty Island och Ellis Island och här fick vi uppleva resans enda egentliga lågvattenmärke, när jag upptäckte att jag inte fick gå upp i statyn, eftersom det fodrades en särskilt biljett, som skulle beställas månader i förväg. Enligt en tjänsteman på informationskontoret fanns det bara möjlighet för 240 personer om dagen att besöka statyn. Detta var en information som jag inte hade lyckats upptäcka i något av de turistguider eller artiklar i tillgängliga tidningar.

I stor besvikelse lämnade vi ön och anlände en stund senare till Ellis Island och besöket där räknar jag som en av resans höjdpunkter, om man bortser från besöken på Metropolitan Opera. Det var en mycket fint anordnad utställning som precis gjorde att vi hamnade c:a hundra år tillbaka i tiden, mycket intressant och lärorikt och ett besök där kan verkligen rekommenderas och om du inte har den särskilda biljetten till Frihetsstatyn rekommenderar jag dig att hoppa över besöket på Statue of Liberty Island och helt satsa på Ellis Island.

Fotot föreställer våningsplanet på muséet

Eftersom vi hade lite tid över så begav vi oss upp till Central Park och denna gång för att gå på The Frick Collection, vilket min fru var mycket intresserad av, men vi var nog ganska överens om att detta besök inte direkt räknades till höjdpunkterna i vårt besök i New York,men det var ju ganska intressant att se hur överklassen levde i början på förra seklet. En sak är ju säkert rikedom skapar tydligen dålig smak eller är det strävan efter det ovanliga som gör att man anlägger en ankdamm med springfontän mitt inne i en bostad?

Från Ambassador Theatre i New York

På kvällen gick vi tillsammans och såg musikalen ”Chicago” som gick ett par gator från vårt hotell. Det var en rätt trevlig upplevelse åtminstone för mig som inte hade sett den tidigare. Som vanligt så var det goda insatser överlag, men så brukar det ju vara både på West End i London och på Broadway i New York.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Related posts

Kommentera