New York – en reseberättelse i sex delar del 4

La cage aux Folles på Longacre Theater, New York

 

New York – en reseberättelse i sex delar del 4

Onsdag åkte vi med tunnelbanan över till Brooklyn för att sedan promenera tillbaka till Brooklyn över Brooklyn Bridge, någonting som flera hade rekommenderat oss att göra. Enligt min uppfattning var det dock ingen särskild stor upplevelse eftersom utsikten på grund av ett omfattande renoveringsarbete var starkt begränsad, för att inte säga nästan obefintlig.

Då blev eftermiddagen desto trevligare för den tillbringade vi i ett soligt Greenwich Village och Washington Park. Dagen var dock inte utan bekymmer och detta berodde i huvudsak på den snåriga tunnelbanesystemet där vi fick betala en ny avgift varje gång vi gick upp för att byta tåg.

Från början hade vi tänkt köpa ett sjudagarskort, men det var stört omöjligt att hitta ett försäljningsställe och det fanns ingen människa att fråga, bara biljettmaskiner. I det här sammanhanget kan även påpekas att vissa avenyer till exempel, Fifth Avenue, var enkelriktad på stora delar, bl.a. längs Central Park, vilket gjorde det till en styv uppgift att ta sig till de olika muséerna längs Central Parks östsida.

På kvällen gick frun och jag på La Cage Aux Folles, mest beroende på att huvudrollen spelades av den ene i Frazier,en rätt trevlig amerikansk tv-serie som gick för rätt många år sedan,Kelsey Grammer men när vi anlände till teatern möttes vi av beskedet att han inte spelade just denna afton.Han ersattes av Chris Hoch och det var egentligen inte någon dålig ersättare, men det är klart att det hade varit roligare om vi hade fått se Kelsey Grammer. Nåväl, det blev en ganska fin upplevelse även om det såg ut som New York-publiken uppskattade föreställningen ännu mer, än vad vi gjorde.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Related posts