New York, New York – en reseberättelse

Karta över Moma

New York, New York – en reseberättelse

New York, New York, en reseberättelse i sex delar del 5

Karta över Metropolitan Modern Museum of Art (MOMA)

Torsdag morgon började som sig bör med uppvaktning av frun och jag hade köpt ett par presenter bl.a en scarfves som uppskattades med kommentaren vem har hjälpt dig att välja dessa färger och då var jag ju tvungen att säga att jag hade fått ett tips om det fanns vackra scarfves i IM:s butiken här i Malmö. Men redan vid midnatt började firandet med att vi åt varsin bakelse på ett närbeläget café.

När födelsedagsfirandet var överstökat var det dags att besöka Modern Museum of Modern Art eller MOMA som det också kallas. Det kanske inte var den bäst valda dagen för det var överfyllt med folk där dvs människor av alla olika nationaliteter. Det gick dock ganska bra, men visst hade det varit trevligare om det hade varit mindre folk där.

Eftermiddagen ägnade vi åt ett besök på Macy´s, men det var det mest ointressanta varuhuset jag har besökt. De mesta var ganska fult och enligt hustrun av dålig kvalité så där spenderades inte många $.När vi åkte hem fick vi reda på att vi skulle ha åkt till New Jersey, om vi ville handla billigt!Men det var så dags, men det kan vara viktigt att tänka på vid nästa besök!

På kvällen var det så dags för det gemensamma operabesöket, nämligen Puccini´s ”La Bohème. Från början var jag inte speciellt hågad att se ytterligare en version av La Bohème, men eftersom det var fruns födelsedag så fick hon naturligtvis först välja och självklart valde hon bort ”Boris Godunov”, men den såg jag ju själv redan i måndags. Det visade sig dock att det blev veckans bästa operaupplevelse, men mer om detta i ett särskilt inlägg.

Efter föreställningen begav vi oss med tunnelbanan till Empire State Building och här var det meningen att vi skulle fira dagen med ett glas champagne, men någon restaurang kunde vi inte hitta, men det berodde kanske på att vi endast åkte upp till 86:e våningen. Detta i sin tur berodde på att vi var tvungna att betala ett tillägg utöver den biljetten som vi redan hade och det var ingen i det övriga sällskapet beredda att göra. Det var inte särskilt många där samtidigt med oss, men det kunde ju bero på att klockan var nästan midnatt. Byggnaden var dock öppen till 0.200. Det var en fantastisk utsikt, men det var ganska kallt där uppe och ingen av oss hade tänkt på att klä oss varmt. Vi kom ju direkt från Metropolitan-operan.

James Levine i aktion!

Intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Related posts