Nibelungens ring i Bayreuth 2022

Nibelungens ring i Bayreuth 2022

Nibelungens ring i Bayreuth 2022. Nu har jag har stått i kö för att få uppleva Nibelungens Ring i Bayreuth sedan typ 2008.  I år fick jag biljetter och jag var glad i en hel vecka, när beskedet kom att årets festspel är inställda. Det finns helt klart goda grunder till att festspelen ställs in…

Nibelungens ring i Bayreuth 2022

Nästa tillfälle blir 2022 och det är helt OK att vänta, men förmodligen måste jag ta mig till Bayreuth nästa år, eftersom de inte återbetalar vad som redan är inbetalat utan de gäller med automatik nästa år. Men då ges förmodligen inte Ringen…

Även om det skulle vara intressant med en vecka i Bayreuth så är det möjligheten att få uppleva just Ringen i Bayreuth som lockar mig. Det blir troligtvis inte möjligt förrän 2022.

Det är ju inte lönt att ta ut alla sorger i förskott, men med den informationen som jag har i dag så betalar inte Bayreuth biljettpriset tillbaka även om festspelen blir inställda.

2021 presenteras en nyuppsättning av Den flygande holländaren och med repris av förra årets nyuppsättning av Tannhäuser, men också tidigare års Lohengrin samt Mästersångarna i Nürnberg.

Det blir också en konsertant uppsättning av Valkyrian, men beroende på vilken vecka biljetterna gäller nästa år är risken stor att jag  också missar just Valkyrian.

Nu väntar jag med spänning på hur det skall bli nästa år. Det är i alla fall nästan helt klart att den nya ringen inte får premiär 2021.

Min plan var att se Ringen i sin helhet, men också Lohengrin och Mästersångarna i Nürnberg. Blir det nu, som informationen i dagsläget tyder på, återstår av de planerade sex föreställningarna tre  eventuellt fyra föreställningar.

Om jag tackar nej till 2021 i Bayreuth kan jag naturligtvis inte räkna med att komma dit året efter. Då får jag istället börja om i kön på nytt. Detta hände mig då jag tackade nej till att resa dit för att  se en enda föreställning 2015.

Att planera för festspelen i Bayreuth 2031 känns inte särskilt aktuellt mest med tanke på att jag fyller sjuttiofem i höst.

Det har nu gått några veckor sedan beskedet kom att festspelen skulle ställas in, men det är ingen som kan svara på min fråga om jag kan skjuta upp mitt besök till 2022.

Det är ett svar jag måste ha innan jag kan bestämma mig för hur jag skall hantera frågan dvs om och när ett besök blir möjligt.

Nu återstår bara att se om man betalar tillbaka det inbetalade beloppet eller om jag uppmanas att skänka biljettpriset till förmån för framtida festspel.

Mer att läsa