No Way to Treat a Lady

No Way to Treat a Lady
No Way to Treat a Lady

No Way to Treat a Lady

No Way to Treat a Lady – deckarmusikal på turné med Malmö Opera

No Way to Treat a Lady

Libretto, musik, & sångtexter Douglas J Cohen

Översättning libretto och sångtexter Erik Fägerborn

Sett föreställningen 7 mars 2012

Verkstan, scenen på baksidan av Malmö Opera

I Malmö Opera´s uppdrag från huvudägaren, Region Skåne, ingår även en viss ambulerande eller kanske heter det turnéverksamhet som förläggs under säsongen. Utöver att dessa föreställningar ges på turné så finns det också möjlighet för Malmö-publiken att dessa föreställningar på Verkstan, som egentligen är Malmö Opera´s barnscen.

I går hade jag möjlighet att se en av dessa föreställningar. Det återstår nu två föreställningar på Verkstan innan föreställningen ger sig ut på turné i Skåne.

Det är normalt inte denna typ av föreställningar som jag uppskattar mest, men det blev ändå ett par timmars trevlig och avspänd underhållning. Föreställningen bärs upp av fyra kombinerade skådespelare och sångare och med en orkester bestående av tre medlemmar. Grupperna var mycket väl samspelad även om de sångliga insatserna främst stod att finna bland Micaela Sjöstedt och Jan Kyhle. Den sistnämnda känner jag bäst en av landets främsta wagnersångare nu senast från Wermland Opera´s uppsättning av Richard Wagners “Nibelungens ring” och då speciellt hans parti som Siegemund i “Valkyrian”. Micaela Sjöstedtoch Erik Gullbransson har jag förmodligen hört i något musikalsammanhang på Stora Scenen. Den enda som var en helt ny bekantskap för mig var Evabritt Strandberg, men det var en bekantskap som jag gärna vill se och höra mer av.

Det var som tidigare konstaterat en rätt trevlig och humoristisk musikalupplevelse i det mindre formatet, men det är förmodligen helt nödvändigt för en föreställning som skall ut på turné i lokaler som är mycket skiftande framförallt i storlek.

Du kan läsa mer om handlingen och föreställningen på Malmö Opera´s hemsida

Recensioner

Carlhåkan Larsén

Produktionsteam

Regi Elisabet Ljungar

Scenografi och kostym Kajsa Hilton Brown

Ljus Thorsten Dahn

Koreograf Johanna Hybinette

I rollerna

Kommissarie Morris Brummel Jan Kyhle

Kit Erik Gullbransson

Sarah Micaela Sjöstedt

De äldre kvinnorna Evabritt Strandberg

Musiker

Mikael Skoglund, piano.

Inge Peterson Lindbäck, klarinett, flöjt och basklarinett

Martin Lundberg, kontrabas.

Related posts