Nu lanserar Opera på Skäret Operabussen 2024

operabussen

Operabussen: I sommar blir det möjligt att som enskild person ta Operabussen till och från Opera på Skäret – under en och samma dag. I ett samarbete med Västanhede erbjuder Opera på Skäret fyra olika busslinjer som ska göra det möjligt för publiken att på ett enkelt sätt resa till Skäret för att uppleva fantastisk opera i underbar miljö. Bussbiljetten ingår inte i ett biljettpaket utan är möjlig att köpa enskilt.

Nu lanserar Opera på Skäret Operabussen 2024

Operabussen är ett bra alternativ för den som idag kan ha svårt att ta sig till Skäret. Det är också ett smidigt och bekvämt alternativ till bilen. Man anländer i god tid och slipper bekymra sig om eventuella förseningar. Den som väljer bussen kan lugnt luta sig tillbaka och njuta av tankarna på den upplevelse man har framför sig eller – om man är på väg hem – precis upplevt. Med andra ord, större fokus på upplevelsen av Opera på Skäret, mindre fokus på själva resan.

Vi vill göra det möjligt för så många som möjligt att uppleva den operakonst som jag och många med mig älskar. Det känns därför fantastiskt bra att på det här sättet göra operakonsten mer tillgänglig, både för vår lojala trogna publik som år efter år återkommer och för ny publik som aldrig besökt oss tidigare och som kanske inte ens upplevt opera”, säger Sten Niclasson, vd och grundare av Opera på Skäret.

– Vi är oerhört stolta och glada över att Opera på Skäret väljer att anlita oss som bussleverantör, säger Tomas Ramsell, vd och ägare av Västanhede. Vi vill och kan skapa förutsättningar för att få kulturen att växa samtidigt som besökare kan transporteras säkert och miljövänligt. Samarbetet hjälper oss att utveckla vårt engagemang gällande kulturella evenemang; vi breddar oss och kan nå fler kunder vilket också stärker vår position som en trygg, långsiktig och hållbar transportör.

Fakta om Operabussarna

Operabussarna kommer att gå tur och retur mellan nedanstående orter och längs dessa linjer även stanna på ett antal hållplatser. I dagsläget handlar det om totalt tio avgångar som kommer ske under sju föreställningsdagar. En biljett (tur och retur) kostar mellan 150-600 kronor, beroende på resans längd.

Gävle – Skäret via bl a Borlänge, Falun, Ludvika och Sandviken

Karlstad – Skäret via bl a Kristinehamn och Karlskoga

Stockholm – Skäret via bl a Bålsta, Enköping och Västerås

Örebro – Skäret via bl a Örebro flygplats, Lindesberg, Guldsmedshyttan och Kopparberg

Ytterligare information om Operabussen finner ni på https://operapaskaret.se/operabuss/

Om Opera på Skäret

Opera på Skäret drivs av Kulturcentrum Ljusnarsberg, en ideell stiftelse vars mål är att skapa ett internationellt operahus på Skäret samt medverka till utvecklingen av kommunens och regionens kulturliv. Opera på Skäret samarbetar med Kulturrådet, Ljusnarsbergs kommun, Region Örebro Län, Örebro kommun samt den privata finansiären The Barbro Osher Pro Suecia Foundation. Opera på Skärets stöds även av sponsorerna Kopparbergs Bryggeri och Sparbanken Bergslagen. www.operapaskaret.se

Om Västanhede

Västanhede är en växande modern kvalitets- och miljömedveten aktör i resebranschen. Företaget har en bred verksamhet inom upphandlad trafik samt en omfattande beställningstrafik med många olika kunder som föreningar, företag och idrottsförbund. Vi verkar över hela Sverige och finns representerade i Stockholm, Västmanland, Sörmland, Uppland, Gävleborg och Dalarna med huvudkontor i Avesta. Vårt arbete kring alla människors lika värde är en självklar del av Västanhedes DNA. Vi är en stor familj som värdesätter mångfald och ser alla typer av kompetens som betydelsefull för en kreativ, varm och spännande arbetsmiljö. Vi är ett mångkulturellt företag där alla trivs ihop. www.vastanhede.se

Läs mer

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner