Nyårsafton i Malmö 2012!

Nyårsafton i Malmö 2012!
Nyårsafton i Malmö 2012!

Nyårsafton i Malmö 2012!

På nyårsafton finns det flera musikaliska alternativ att välja på för den musikintresserade.

I år har den traditionnella nyårsgalan i Malmö Opera´s regi fått en matinéföreställning mitt på dagen, vilket är alldeles utmärkt för oss som har husdjur hemma…

Du kan läsa mer om nyårsgalan på Malmö Opera här

På biograf Spegeln kan du på eftermiddagen uppleva den traditionella nyårskonserten ock så känd som Sylvesterkonserten med Berliner Philharmonie eller Filharmonikerna, som vi kanske kallar orkestern för. Dirigent är som vanligt sir Simon Rattle och som gästartist får vi uppleva Cecilia Bartoli.

Du kan läsa mer om galakonserten här

Ett annat alternativ är Nyårskonserterna på Malmö Konserthus med MSO och den kinesiske tenoren Yinjia Gong, som gör succé vad han än tar för sig. Nu senast har han gjort en fin insats i Folkoperans version av Giuseppe Verdi´s “Maskeradbalen”.

Som “komframochsäj” fungerar Helge Skoog som numera mest är känd som programvärd för tv-programmet “Hemma hos mig”, men också för sin insats i Kungliga Operans version av “Läderlappen”.

Du kan läsa mer om nyårskonserterna här

Tyvärr är det inte möjligt att delta i samtliga tre konserterna, men två av dem går i alla fall att kombinera med olika varianter efter tycke och smak.

Artikel om nyårsfirandet

Sydsvenskan

Related posts