Nyårsfirande på Malmö Operas piazza och Stortorget

I år blir det ett sprakande nyårsfirande vid Malmö Opera samt på Stortorget där barnens nyår anordnar aktiviteter under dagen. Foto: Pierre Ekman

Nyårsfirande på Malmö Operas piazza och Stortorget

2018 börjar lida mot sitt slut! Hög tid att planera för årets sista dag. Liksom tidigare år presenteras ett sprakande nyårsfirande på Malmö Operas piazza. Och på Stortorget blir det en spännande avslutning på året för alla barn!

Årets nyårsfirande var först tänkt att äga rum på en ny plats i Malmö. Men efter att flertalet olika alternativ diskuterats under planeringsarbetet landade valet ändå på Malmö Operas piazza. Klockan 23.40 inleder operasångarna Rickard Söderberg och Laine Quist kvällen med att framföra några av sina favoritsånger från operans balkong. Därefter sköter Rickard Söderberg nedräkningen inför tolvslaget innan ett magnifikt konfettiregn och fyrverkeri sätter färg på himlen.

Barnens nyår:
Barnens nyår har i år flyttat från Magistratsparken till Stortorget. Den 31 december blir det ett heldagsprogram med tema rymden. I ett tält kan besökarna pyssla ihop sina egna nyårsaccessoarer (hattar, broscher och halsband) tillsammans med kreativa designverksamheten återSKAPA. En scen sätts upp där Teater Trassel uppträder med föreställningar och kluriga historier. Teatergruppen tar hjälp av publiken för att ta reda på vad man ska ha med sig på en rymdresa, vilken musik som spelas där och hur man firar nyår i rymden! Det blir rymddisco, akrobatiska tricks och allsång till livemusik varje hel- och halvtimme mellan kl 13-17.

Hela firandet på Stortorget avslutas med fyrverkerier. Samtidigt pågår årets vinterarrangemang Vinterspelen på torget.

Related posts