Nyårskonsert Olle Persson/ Blåsarsymfonikerna

Nyårskonsert Olle Persson/ Blåsarsymfonikerna 2020 Foto:Najda Sjöström

Barytonsångaren Olle Persson är inbjuden som solist i Blåsarsymfonikernas nyårskonsert. Tillsammans med pianisten Bengt Forsberg och musiker ur Blåsarsymfonikerna ger han en nyårskonsert som livesänds digitalt från Musikaliska på nyårsafton kl 17.

Nyårskonsert Olle Persson/ Blåsarsymfonikerna

Ett normalt år skulle vi ha haft en sprudlande nyårsgala med hela orkestern och fyra konserter under två dagar. I år är hälsan och omsorgen om varandra viktigare. Därför blir vi färre på scenen detta nyår. Det blir mer intimt än en fullsatt salong och champagnekorkar som vi är vana vid. Men vi har Olle Persson med oss i laget. Då är ju ändå feststämningen säkrad vilket vi är glada över! säger Cathrine Winnes, Blåsarsymfonikernas musikaliska ledare och chefsdirigent.

Program

Charles Koechlin Romance de Kasper

Antonio Vivaldi Konsert för två trumpeter i C-dur sats 1

Franz Schubert Stjärnan

Liana Svensson Nybrokajenvalsen

Jan Sandström Sång till Lotta

Josef Haydn Trumpetkonsert i Eb-dur sats 3

Jules Sylvain Vintergatan text: Sven-Olof Sandberg

Olle Adolphson Mitt eget land text: Beppe Wolgers

Charles Koechlin Le bouquet de fleurs des champs pour Magrédel

Medverkande

Olle Persson, baryton

Bengt Forsberg, piano

Lotta Pettersson van den Poel, klarinett

Johan Söderlund, klarinett

Jonas Lindeborg, trumpet

Annika Welander., trumpet

Åke Lännerholm, trombon

Om Olle Persson

Olle är en av de mest eftertraktade svenska opera- och konsertsångarna. Han är en framstående uttolkare av den romantiska tyska liedrepertoaren och har gestaltat många operaroller på de svenska scenerna. Olle har framträtt i en mängd nykomponerade verk, gästat TV och radio samt gjort en rad skivinspelningar.

Han är även verksam pedagogiskt, bl a vid Musikhögskolan i Stockholm, som lektor vid Örebros musikhögskola och han ger regelbundet mästarkurser runtom i Norden.

Pianisten Bengt Forsberg har gjort en mängd konserter och CD-inspelningar med bl a mezzosopranen Anne Sofie von Otter, cellisten Mats Lidström och violinisterna Nils-Erik Sparf och Cecilia Zilliacus.

Som solist har han framträtt med bl a Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker och Malmö Symfoniorkester. Han har tilldelats flera internationella priser samt Medaljen för tonkonstens främjande.

Tid och plats 

Digital livesändning på musikaliska.se från Konsertsalen på Musikaliska, Nybrokajen 11 torsdag 31 december 2020 kl 17. Konserten är kostnadsfri. Länk till sändningen

Läs mer

Musikaliska

Om Olle Persson