Nyinvigning i går på Folkoperan av Pia Kronkvist

Nyinvigning i går på Folkoperan av Pia Kronkvist

Nyinvigning i går på Folkoperan av Pia Kronkvist

I dag eller igår beroende på när du läser detta inlägg, invigdes Folkoperan efter att ha genomgått en s k öppen planlösning dvs biljettluckan och en cafédel är placerad direkt till vänster när man kommer genom de nya glasdörrarna.

Folkoperans vd Pia Kronkvist höll ett föredömligt kort tal före själva invigningen,som förrättades av en politiker, kulturnämndens ordförande här i huvudkommunen. Pia Kronkvist hoppades att ombyggnaden bland annat skall leda till att ventilationen i lokalen blir bättre. Det trodde hon precis som undertecknad att det var publiken värd.

Toalettbestyren hade också fått en ny och bättre lösningen genom att man hade byggt till ett utrymme med inte mindre än femton toaletter för kvinnor och män i mellanrummet på väg in till salongen.

Vidare informerades vi om att genom den nya öppna planlösningen vid entrén också kunde användas som scen vid vissa speciella tillfällen. Dessutom hade gjort om ett utrymme till höger om salongen som tror jag kallas för Lilla scenen, men den fick vi inte kika in i dag.

Slutligen hade det också blivit över lite pengar för att förbättra arbetsmiljön för de anställda av alla kategorier. Det var helt säkert också helt nödvändigt.

Nu återstår det bara att önska lycka till med nyöppningen och höstens första uppsättning, som tydligen skall kallas för Ballo och varför man inte helt enkelt använder sig av det svenska namnet Maskeradbalen kanske jag kommer på senare i veckan, men just nu står det still.

Om du vill veta vad jag tyckte om premiärföreställningen så får du vänta till i morgon eftermiddag då mina tankar om föreställningen finns att läsa på Operalogg och Kulturmagasinet Kulturbloggen.

Related posts

Kommentera