Nyt operalegat går til Denise Beck

Nyt operalegat går til Dénise Beck

Dénise Beck er uddannet både i Wien og København. Hun debuterede allerede i studietiden på Volksoper i Wien, i København debuterede hun som Amanda i Ligetis ”Le Grand Macabre” i 2014, til sommer synger hun Fiordiligi i Opera Hedelands ”Cosi fan tutte”.

Nyt operalegat går til Denise Beck

Hun har indspillet det kvindelige hovedparti i Poul Schierbecks opera ”Fête Galante” og Leonora i Carl Nielsens ”Maskerade”.

Som koncertsanger har Dénise blandt meget andet, sunget Hugo Wolfs ”Italienisches Liederbuch” med Bo Boje Skovhus. Dénise har modtaget flere priser.

Den nystiftede ”Kgl. kammersangerinde Else Brems’ Rejsefond” er stiftet til minde om Else Brems, Danmarks største mezzo-sopran i det 20. århundrede. Else Brems debuterede som ”Carmen” på Det Kgl. Teater, kun 21 år gammel, en rolle hun kom til at synge flere steder i udlandet, bl.a. på Staatsoper i Wien.

Else Brems var den første europæiske, hvide Bess i ”Porgy og Bess”, hendes operarepertoire rakte fra en uforglemmelig klassisk Orpheus i Glucks ”Orpheus og Euridike” til Lucretia i Benjamin Brittens ”Rape of Lucretia”. Flere danske komponister skrev sange til hende, Ebbe Hamerik titelrollen i operaen ”Marie Grubbe”.

Formålet med legatet, der er på 30.000 kr., er at yde økonomisk støtte til studierejser til unge talentfulde kvindelige danske operasangere.

Fondens hjemmeside lanceres 9 maj  läs mer här Denne vil indføre besøgende i Else Brems kunstneriske og personlige liv. Siden rummer et rigt udvalg af fotos og minder fra hendes liv. En stærk mediadel rummer desuden eksempler på hendes sang samt DRs portrætprogram om Else Brems fra 1978.

Läs mer

Operalogg