Odense operastad i Danmark

odensehcandersenbobkrist
Bild: Bob Krist-Visit Denmark

Odense operastad i Danmark

Odense är Danmarks tredje största stad och den största staden på Fyn. Odense är huvudort i Odense kommun och ligger i Region Syddanmark. Staden är även stiftsstad i Fyns stift.

Odense

Odense – Turistinformation

HISTORIEN OM ET OPERAHUS

Den Fynske Opera så dagens lys med en succes-opsætning af La Bohème i 1948. Operaen ligger i midten af Danmark – og på en måde også i midten af genren: Den Fynske Opera ser det på ene side som sin opgaven at producere nye operaer og udvikle genren. På den anden side lægger Den Fynske Opera stor vægt på at være en imødekommende kulturinstitution.

Det må godt være nemt og at gå i operaen – og meget af repertoiret findes også i den lidt lettere ende. Det er i krydsfeltet mellem det nye og udfordrende samt det velkendte og “lette,” at Den Fynske Opera lever og ånder.

Derfor er operaens slogan “kom nærmere.” Publikum skal opleve det overalt – i forestillerne, i kaffebaren og på scenen. Så håber vi, at vores gæster – lige som os selv – hele tiden bliver lidt mere modigt og klar til den næste nyopsætning.

Den Fynske Opera har samarbejdet med bl.a.:

Instruktører som…
Daniel Boh, Kim von Binzer, Ole Møllegaard, Kasper Wilton, Ulla Ankerstjerne, Anders Nyborg, Kit Eichler, Hanne Hedelund, Tzara Tristana og Anne Barslev.

Komponister som…
Andy Pape, Niels Marthinsen, Rasmus Zwicki, Bo Holten og Svend Hvidtfeldt.

Og sangere som…
Aage Haugland, Henriette Bonde Hansen, Jesper Buhl, Kurt Ravn, Pia Schnack, Elsebeth Lund, Pauline Sæther, Mette Ejsing, Mikael Kristensen, Gisela Stille, Kristine Becker Lund, Pia Hansen, Gert Henning Jensen samt en række lokale talenter udgået fra Det Fynske Musikkonservatorium, så som Niels Thåstrup, Yvonne Schouenborg, Vibeke Krogsgård og Liv Oddveig Midtmageli.

Länk till operahuset

Länk till Odense Symfoniorkester

Universitet i Odense

Related posts