Om Operalogg

operalogg

Om webbplatsen

Operalogg handlar om mina operaupplevelser på operahus eller olika operascener som Malmö Opera, Operaen på Holmen, GöteborgsOperan, Kungliga Operan i Stockholm, NorrlandsOperan och Wermland Opera, men också operaupplevelser på FHP-digitala biografkedja eller SF-Opera. Operalogg handlar också om kommande operaföreställningar och andra musikupplevelser. Här hittar du synopsis till föreställningar som jag har upplevt eller planerar att kunna se. Artiklar om sångare och andra kreatörer som till exempel kompositörer, librettister, scenografer, kostym- och ljusdesigners, koreografer och regissörer, men också länkar till operahus, klassiska opera- och musikfestivaler över hela världen.

Mogens H Andersson

Om redaktören

Född i mitten av 1940-talet. Upplevde min första opera i Wismar i början på 1960-talet. Det var Verdis Rigoletto som jag såg ett tiotal gånger och sedan var jag fast för opera. Det har blivit flera hundra operaföreställningar sedan dess, men också musikaler och operetter såväl i Sverige som i Danmark och Tyskland.

Jag har bloggat om opera sedan år 2005, men jag kom i gång riktigt efter att 2009 ha vunnit pris som Bästa Musikblogg, Stora Kulturbloggpriset, i en omröstning anordnad av Kulturmagasinet Kulturbloggen, Bloggtidningen, Pakten och TDH.se. Dessutom vann jag Kulturbloggens Specialpris till extra bra blogg med motivering:

En blogg som fyller ett tomrum där de traditionella medierna inte räcker till, en blogg med kvalitet och stor kärlek för sitt bevakningsområde.

Prisutdelningen ägde rum på Dramaten och prisutdelare var tidigare kulturministern Leif Pagrotsky.

Mogens H Andersson

Operalogg redaktion

Redaktör

Mogens H Andersson

E-post

info@operalogg.com

Postadress

Köpenhamnsvägen 97
217 75 Malmö

Här kan du annonsera. Hör av dig till redaktören vid intresse.

Mer info

Annonser

Tid för mötesarrangemang