Operafestivalen i Hedeland

operahedeland
Operafestivalen i Hedeland

Operafestivalen i Hedeland

Om Opera Hedeland

Det er Danmarks største permanente udendørsscene og danner hvert år ramme om store operaoplevelser. Opsætningerne skabes specielt til teatrets beliggenhed, i det smukke vilde hedelandskab

Til de store operaproduktioner anvendes den 800 kvm. store cirkelformede scene som spilleplads og tilskuerkapaciteten i teatret er ca. 3.000 gæster.

O H har specialiseret sig i at præsentere operaens kendteste værker på højeste niveau. Teatret har siden 2002 dannet rammen om kunstneriske successer og publikumsmagneter med opsætningen af værker som Rigoletto (2002), Den Flyvende Hollænder (2003), Carmina Burana (2004), Puccinis Tosca (2005), Verdis Nabucco (2006), Bizets Carmes (2007), Puccinis Turandot (2008), Mozarts Tryllefløjten (2009), Bellinis Norma (2010), Verdis La Traviata (2011), Mozarts Don Giovanni (2012), Puccinis Madame Butterfly (2013) og Verdis Troubaduren (2014).

O H har eksisteret siden 2002. Det er en selvejende institution, der får tilskud af Høje-Taastrup, Greve og Roskilde kommuner. Klik på højremenuen for at få mere at vide.

Historie

Hedelands Amfiteater danner ramme om store kunstneriske oplevelser og produktioner, der spiller på teatrets unikke beliggenhed

Direktør for I/S Hedeland, landskabsarkitekten Erik Juhl, fik i starten af 1990’erne idéen til etableringen af et udendørs teater i Hedeland. I 1996 var amfiteatret en realitet, inspireret af det græske amfiteaters form og volumen, kombineret med nordiske traditioner i form af områdets eksisterende materialer: grus, sten og græs.

Egnsteatret Teater Hedeland blev oprettet i 2001 med det formål at præsentere store operaer af høj kunstnerisk kvalitet på Hedeland Amfiteater. I 2009 skiftede Teater Hedeland navn til Opera Hedeland, for at skærpe sammenhængen mellem navn og det kunstneriske indhold.

Opera Hedeland er blevet til på baggrund af et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune, Roskilde Kommune, Greve Kommune samt Roskilde Amt og Københavns Amt.

Operafestivalen i Hedeland sätter varje år upp en operauppsättning som vanligtvis ges tre gånger under augusti månad. 2012 firade man sitt tio-årsjubileum genom att ge W A Mozart´s Don Giovanni. 2015 ger man W A Mozart´s Cosi fan tutte.

Länk till Opera Hedeland

Related posts