Operahögskolans studentuppspel 2012

Operahögskolans studentuppspel 2012
Operahögskolans studentuppspel 2012

Operahögskolans studentuppspel 2012

Operahögskolans studentuppspel 2012 Vår kväll/La nostra sera fredag kväll på Kungliga Operan

På fredag kväll är det dags för OHS studentuppspel på Kungliga Operans Stora scen, tyvärr har jag inte möjlighet att vara där, men det är ju inte heller möjligt att vara med överallt heller.

Dessutom har jag redan hört de allra flesta både en och två gånger bara de senaste månaderna dels i Gävle dels på Drottningholm.

Tenoren Yinjia Gong kommer jag dessutom att kunna uppleva i Folkoperans version av Giuseppe Verdi´s “Maskeradbalen” redan den 26 september i år.

Sara Widén sjunger ju redan nästa vecka i premiären på KAMRATERNAS “Nuckan och Skurken” på Årsta Teater och i höst sjunger Richard Laby en av rollerna i Malmö Opera´s turnéföreställning av “Tosca” med premiär den 8 september.

12 avgångselever från Operahögskolan i Stockholm har, tillsammans med regissören Johanna Garpe, arbetat fram en föreställning som blandar deras tankar om operakonsten med nya tolkningar av välkända operascener.

Hör svenska språket hemma på en operascen? Blir det bäst om Rigoletto utspelar sig i Mantua på 1500-talet – eller blir han mer begriplig som stekare på ”öfre Östermalm” 2012? Varför ser Carmen inte glad ut över Don Josés present? Och vad har han tatuerat på bröstet? Är Traviata änglalik – eller är hon en galning som offrar det enda som betyder något? Och hur många gånger kan man kyssas i Paris utan att tröttna på smaken av den älskades läppar?

Scener ur Bohéme, Orphée, Don Giovanni, Carmen, Figaros bröllop, Rigoletto, Così fan tutte, La Traviata och Trollflöjten.

 

Medverkande studenter:

Rasmus Bodén

Sara P. Eriksson

Hedvig Hasselström

Richard Laby

Staffan Liljas

Mattias Olsson

Markus Pettersson

Paulina Pfeiffer (gäst)

Magdalena Risberg

Randi Røssaak

Maria Sanner

Daniel Svensson

Sara Widén

Yinjia Gong

 

Regissör: Johanna Garpe

Dirigent: Stefan Klingele

Kungliga Hovkapellet

Related posts