Operakonsert /La Traviata – Drakamöllan 17-18 juni

Operakonsert /La Traviata på Drakamöllan 17-18 juni

Operakonsert /La Traviata – Drakamöllan 17-18 juni

17 juni – EN STOR ORKESTER KRÄVER EN STOR SCEN
I år kommer scenen att vara många gånger större än vanligt för att ge plats till närmare 60 musiker och 6 solister. Malmö operaorkester bildades 1991 och är därmed en av de yngsta i Sverige. Orkesterchef är Martin Brommann och förste gästdirigent är Patrik Ringborg. Så inte den här kvällen. Då är det ett nytt ungt stjärnskott, Gudrun Dahlkvist, som håller i taktpinnen.

EN FRISK FLÄKT PÅ SCENEN
Ett underbart program med idel ädel operapärlor. Så beskriver Gudrun Dahlkvist programmet för kvällens operakonsert som blir Gudruns premiär som dirigent i en lantliga miljö som Drakamöllans operabacke Gudrun är ett av de unga stjärnskotten i en ny generation dirigenter som glädjande nog innehåller många kvinnor.Gudrun har studerat i Stockholm och Paris och har över ett decenniums yrkeserfarenhet på den franska och svenska musikscenen.

Hon har precis fyllt 30 år och är en orkesterledare att hålla koll på. Idag har Gudrun mer och mer sin bas i Skåne och som freelancer arbetar hon mycket med Malmöopera orkester och med Helsingborgs symfoniorkester.Vi på Drakamöllan är stolta över att få bjuda vår publik på en ung och spännande dirigent

KVÄLLENS PROGRAM – OPERAPÄRLOR
Vår operachef Guido Paevatalu har tillsammans med Martin Brommann skapat ett program som garanterat kommer att passa alla, både de som kan sjunga med i varje aria och de som aldrig förr varit på en operakonsert. Utöver operapärlorna kommer vi också att få njuta av orkestern som har en egen liten avdelning. Vi arbetar också på en spännande överraskning.

SOLISTER
Kvällens solister, som vi hämtar från hela Norden, är välkända profiler för Drakamöllans operapublik. Signe Asmussen, Josefine Andersson, Vibeke Kristensen, Frederikke Kampmann, Niels Jørgen Riis och Guido Paevatalu.

18 juni – LA TRAVIATA  MED SOLISTER, KÖR OCH  KAMMARORKESTER FYLLER VÅR STORA SCEN
Som i så många operor slutar det med att huvudpersonen somnar in i famnen på den hon älskar. Så tragiskt men samtidigt så vackert att det gör ont ända in i själen. Vi får följa hela historien från den ståtliga balen till det bittra slutet. Violetta, ett tidlöst kvinnoöde som skulle kunna vara hämtat från vilken kultur som helst.

FREDERIKKE KAMPMANN
Rollen som Violetta sjungs av en ung lovande sopran Frederikke Kampmann. Hennes älskade Rudolfo av Niels Jörgen Riis, som med sin lyriska tenor fångar alla nyanserna i rollen. Guido Paevatalu, vår operachef är den perfekta fadern och nu också med ålderns rätt.

Övriga roller sjungs av Josefine Andersson, Joel Kyhle, Hans Lawaetz och Torleif Steinstö.

Hässleholms kyrkas Vokalensemble under ledning av Benjamin Åberg, vår operakör under alla år, bidrar också det här året och ger föreställningen ett speciellt skimmer.

Vid sommarens operafestival kommer 20 kronor per såld biljett att tillfalla Ukrainas folk.

BESTÄLL BILJETTER här!

LÄS MER

Operalogg