Operalogg önskar läsarna en god jul

God Jul 2016 God Jul 2016

Nu är snart 2016 till ända och ytterligare ett intressant operaår kan läggas till handlingarna. Som vanligt är det nu åter dags att fundera om jag skall fortsätta att blogga. Det är dock inte någon brådska eftersom jag alltid planerar in operabesöken per säsong. Det som händer kan alltså inte hända förrän säsongen 2017-18 börjar.

Under 2004 började jag blogga om mina operaupplevelser först på Mogens Operasidor och från 2006 började jag att använda plattformen Blogspot.com.

2010 blev jag vald till årets bästa bloggare i kategorin musik samtidigt som jag också vann pris för särskild kvalitet som just operabloggare i en omröstning bland Kulturbloggens läsare.

Några år senare bestämde jag mig för att börja blogga på WP, vilket innebar att jag slog samman mina operasidor under namnet Operalogg.com och på den vägen är det. I dag bevakar jag operapremiärerna i Göteborg, Karlstad, Malmö, Stockholm, Umeå, Köpenhamn, Oslo och Århus. Dessutom brukar jag skriva om premiärerna på Dalhalla, Opera på Skäret, Operafabriken, SmålandsOperan, Skånska Operan och Opera Hedeland.

När jag gick över till att använda mig av WP trodde jag att det skulle vara möjligt att sälja annonsutrymme, men med ett par undantag har detta inte varit möjligt! Tyvärr finns det ingenting som talar för att möjligheten att annonsintäkterna skulle öka framöver heller.

Om detta inte är möjligt kommer jag att få begränsa min operabevakning till att omfatta Köpenhamn och Malmö, trots att jag är införstådd med att det innebär början till slutet för min bloggverksamhet.

Oavsett hur det går med annonsintäkterna framöver har jag inga direkta planer på att stänga ner Operalogg.  Så länge besökare söker sig dit kommer jag att försöka ha bloggen öppen…

Till sist önskar jag alla läsare God Jul!