Stora Kulturbloggpriset 2009 – Operalogg vann!

Mogens H Andersson -Operalogg Fotograf: Leif Pagrotsky

Stora Kulturbloggpriset 2009 – Operalogg vann!

Årets bästa kulturbloggar är Weird Science, Pocketblogg, Operalogg och 365 dagar.

Dessa bloggar vann Stora Kulturbloggpriset 2009 som delades ut på Dramaten av Leif Pagrotsky, kulturminister i den tidigare s-regerningen.

Det allra finaste priset, öppna klassen: Kulturbloggarnas Kulturblogg vann Weird Science som också vann kategorin Bästa filmblogg.
Mogens Anderssons blogg om opera, Operalogg, vann också två kategorier. Operalogg vann kategorin Bästa musikblogg och fick också Kulturbloggens specialpris med motiveringen:
En blogg som fyller ett tomrum där de traditionella medierna inte räcker till, en blogg med kvalitet och stor kärlek för sitt bevakningsområde.

Vinnare av Stora Kulturbloggpriset 2009:
Musik: Operalogg
Film: Weird Science
Bokbloggar:Pocketblogg
Övriga Kulturbloggare: 365 dagar
Öppen klass, Kulturbloggarnas Kulturblogg: Weird Science
Specialpriset:Operalogg

Stora Kulturbloggpriset delas ut för andra året och är ett pris som vill fästa uppmärksamheten på alla de bra bloggar som finns inom kulturområdet.
Bakom Stora Kulturbloggpriset ligger Kulturbloggen, Bloggtidningen och bloggnätverket Pakten.

Utdelningen var extra festlig för att flera musiker ställde upp och spelade: Anna Hamilton, popbandet Fushsia, Staffan Hellstrand och Sulo.

Mogens H Andersson

Jag vill tacka alla som har gjort detta möjligt genom att rösta på Operalogg. Jag vill också tacka Kungliga Operan för möjligheten att utan kostnad få gå på en extra föreställning. För det fina bokpriset och grattishälsning vill jag tacka Dorotea Bromberg och för de fina rosorna ett särskilt tack till DIK.

Sist men inte minst vill jag tacka arrangörerna och särskilt Rosemari Södergren som har gjort detta pris möjligt.

Tack även till prisutdelaren Leif Pagrotsky och alla övriga som har medverkat till att göra detta till en fantastisk dag för mig.

Tusen tack!

Länktips

Vinnarna av Stor Kulturbloggpriset 2009

 

Related posts

2 thoughts on “Stora Kulturbloggpriset 2009 – Operalogg vann!

  1. Grattis Mogens. Jag var nominerad i samma klass och jag måste säga att det är en ära att jämföras med din blogg. Du har vunnit en ny läsare och jag har skrivit ett par rader om Dig på min blogg: http://www.sundaymorning.nu

    /Marcus Sundaymorning

  2. Tack det var utomordentligt vänligt skrivet och mycket smickrande.

    Det är något att minnas när allt inte är så ljust!

Kommentera