Operan väljer Dobermans digitala tjänster

Operan väljer Dobermans digitala tjänster Föreställningen Orlando av Unga på Operan. Kungliga Operan i samarbete med Confidencen, Ulriksdals slottsteater 2019. På bilden; Tessan-Maria Lehmussaari, John Erik Eleby, Mathilda Bryngelsson

Kungliga Operan har, efter en upphandling, valt Doberman som ny byrå för att utveckla nya digitala tjänster för scenkonst.

Operan väljer Dobermans digitala tjänster

Samtidigt som vi bejakar vår gedigna historia måste vi också ständigt återuppfinna oss själva och hitta nya sätt att nå ut med vårt innehåll. Att jobba med Doberman betyder att vi väljer att jobba med innovation, ett självklart val för oss, säger Catarina Falkenhav, kommunikationschef på Kungliga Operan.

En undersökning genomförd under 2019 visar att närmare 1/3 av den scenkonstintresserade allmänheten gärna ser Operans föreställningar digitalt. Nya satsningar syftar till att bygga vidare på den potentialen och öka tillgängligheten till Operans scenkonst för ny och befintlig publik bland allmänheten.

För Kungliga Operan handlar innovation mycket om att utnyttja den unika kraft som redan finns i verksamheten snarare än att lägga till nytt. Att få förtroendet att stödja Operan i det här arbetet är minst sagt hedrande, säger Elin Ankerblad på Doberman.

Läs mer