Operaquiz med Skånska Operan 2021

operaquiz
87 / 100

Operaquiz med Skånska Operan 2021

Skånska Operan flyttar årets produktion av Trollflöjten till sommaren 2022. Istället blir det ett operaquiz som kommer att ges på turné runt om i Skåne. Vi hade in i det längsta hoppats på att kunna genomföra Trollflöjten i år, då den sköts upp från förra året. Men med sent besked från Statens Kulturråds angående krisstöd och nuvarande restriktioner landade vi i detta beslut. Föreställningen har möjlighet att genomföras då vi erhållit 822.000 kr i Krisstöd från Statens Kulturråd samt fått stöd från de olika kommuner som vi spelar i, Barbro Osher Pro Suecia Foundation m fl.

Operaquiz med Skånska Operan

Vi på Skånska Operan ville fortsätta vår verksamhet i år på något vis och detta kommer att bli en högkvalitativ, kul och annorlunda operakväll helt i linje med vår verksamhet och grundidé om opera till folket. Det blir kända och okända pärlor från operans värld och man behöver inte vara operakunnig för att klara frågorna i quizet

Möjlighet

Detta är en möjlighet för de medverkande sångarna, musikerna och arrangörerna att nå ut till en stor och sugen operapublik under en fantastisk kväll. Alla kontrakterade sångare för Trollflöjten har erbjudits att medverka och vi kommer att spela i två lag.

Turnéplan

3, 4, 6, 8, 10 juli Bäckaskog Slott
13, 14, 17 & 18 juli Krapperups Musikhall
20 & 21 juli Kalmar Slott
24 juli Ystad Teater
27 & 28 juli Borgeby Slott
31 juli & 1 aug Hovdala slott
3 & 4 aug Jordberga Gods
7, 8 & 11 aug Palladium i Malmö

Läs mer

Vi släpper biljetter på fredag den 11 juni kl 13.00. Initialt räknar vi med en publik på 50 personer per föreställning, något som kan korrigeras uppåt om Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras.