OperaVision Summer Opera Gala

Nina Stemme hovsångerska och sopran 1963- Nina Stemme hovsångerska - sopran

OperaVision Summer Opera Gala

Europeisk operagala med final på Kungliga Operan Den digitala kanalen OperaVision har tillsammans med Kungliga Operans nyligen lanserade betalfria streamingtjänst, Operan Play, varit scenen för opera, balett och konserter under våren. OperaVision summerar vårens speciella situation genom att samla ett antal operahus runt om i Europa för att bjuda på härliga musikaliska inslag, som får bli en sommarhälsning till hela världens operapublik.

Kungliga Operan har fortsatt kunnat framföra musik via sin digitala scen Operan Play under våren, utifrån Folkhälsomyndighetens restriktioner kring avstånd, till skillnad från de flesta operahus i Europa. Därmed blir Kungliga Hovkapellet den enda orkestern i galakonserten.

Finalen är Kungliga Operans bidrag med två världsnamn, sopranen Nina Stemme och dirigenten Alan Gilbert. Förutom musik av Wagner sjunger Stemme sånger av Wilhelm Stenhammar tillsammans med pianisten Inese Klotina.

I dessa underliga tider har vi aldrig upphört med att framföra musik i Stockholm. Kanske kan vi vara ett exempel på vad som är möjligt att göra för att hålla musiken levande trots utmanande omständigheter, säger Alan Gilbert.

Förutom Kungliga Operan medverkar operahusen i Amsterdam, Rom, Madrid, Warszawa, Komische Oper Berlin, Opéra Comique i Paris samt Glyndebourne.

Presentatör är Kasper Holten, VD vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

OperaVision ingår i Opera Europa, ett nätverk med ett 30-tal europeiska operahus och med Operans VD och operachef Birgitta Svendén som ordförande:

Trots att våra operahus varit stängda hela våren har vi tack vare våra digitala kanaler kunnat upprätthålla kontakten och kommunicera med vår publik. Vi längtar alla till att åter mötas fysiskt, både på scenen och med publiken, men vi är tacksamma för den möjlighet vi ändå haft med hjälp av tekniken.

OperaVision Summer Opera Gala.

Söndag den 21 juni med start kl 17:00.

Sändningen är tillgänglig för alla här