OVIS höstens upptaktsmöte – Malmö Opera

OVIS - Operakonstens vänner i Skåne

OVIS höstens upptaktsmöte – Malmö Opera

OVIS har hållit höstens upptaktsmöte på Malmö Opera – övre foajén

I dag på eftermiddagen avhölls OVIS upptaktsmöte för hösten 2012. Det skedde som sig bör i övre foajén på Malmö Opera och presentationen av styrelsens förslag inför hösten 2012 presenterades av föreningens ordförande Ingemar Olander.

På höstens program står bland annat en operaresa till Barcelona, Bilbao och Bordeaux, mellan den 2 -8 oktober.

I övrigt domineras verksamheten av föreläsningar inför kommande operabesök både i Malmö Göteborg och Köpenhamn, men det blir också tid till OVIS-rösten, en sångtävling där föreningens medlemmar avgör vinnaren genom omröstning,och ett fessttillfälle nämligen ORFEUS-festen med Laine Quist som gästsolist.

Mer information om höstens verksamhet och om hur du kan bli medlem i detta illustra sällskap hittar du på OVIS hemsida.

För eftermiddagens underhållning svarade sopranen Isabel Piganol till ackompanjemang av Andrzej Ferber.

Det bjöds på fyra strålande arior dels “Casta diva” från Bellinis “Norma”, dels Adriana´s kända aria från Cilea´s “Adriana Lecouvreur” dels “O mio babbino caro” från Puccini´s komiska opera “Gianni Schicchi”. Alla tre ariorna framförda med bravur och finess och till medlemmarnas stora förtjusning. Som extranummer fick vi höra ett för mig helt okänt stycke av Francis Poulenc.

Som alla upptaktsmöten genomfördes det på kort och lagom tid och nu återstår det bara att föra in de aktuella datumen i almanackan så här inte missas något tillfälle. Innan upptaktsmötet förklarades för avslutad påmindes vi om denna kommande konserten i S:t Petri Kyrka

Related posts