Patrik Forsman – tenor

forsmanpatrik
Patrik Forsman – tenor

 

 

 Patrik Forsman – tenor

Han är född i Sandviken. Utbildad vid Birmingham Conservatoire of Music (England) för Julian Pike och vid Operahögskolan i Stockholm för Murdo Morgan. Han debuterade vid Jönköpings teater som Nemorino i Kärleksdrycken han har sedan dess sjungit vid Regina teatern och Parkteatem i Stockholm, Norrlandsoperan, OIdenburg Staatstheater och arbetar sedan flera år vid Malmö Opera. Patrik har medverkat i TV framträdande från Norrlandsoperan som Calaf i Turandet och som Kung Astolf i svenska operan Lycksalighetens Ö av Hilding Rosenberg. Patrik har erhållit första pris vid Mario Lanza Opera Prize i Birmingham.

Patrik debuterar här som Mario Cavaradossi i EU-stars uppsättning av Puccini´s Tosca.

Patrik Forsman, tenor, är utbildad vid Stockholms Operahögskola, Bollnäs Folkhögskola. Kapellsbergs Musikskola och Birmingham Conservatoire. Han har sjungit i Birmingham Conservatoire. Han har sjungit i Spagettiopera 3 och Kungen som försvann vid Regionteatern, Nemorino i Kärleksdrycken. Don José i Carmen på Parkteatern och Hertigen i i Rigoletto vid Oldenburg Stadsteater. Vid NorrlandsOperan har Patrik sjungit Kung Astolf i Lycksalighetens ö, Calaf i Turnndot och Ferrando i Cosi fan tutte när operahuset hade premiär i Hanoi och turné i Norrland.

Patrik är sedan 2003 anställd i Malmö Operakör Här har han sjungit roller som Alfredo Germont i La Traviata, Borsa i Rigoletto, I Säpovakt i Maskeradbalen, jude i Salome. Harald i Tirfing och Remendado i Carmen samt sjungit i 00.00 – En nattlig odyssé.

Sommaren 2012 sjöng han en trojan i Malmö Opera´s turnéuppsättning av W A Mozart´s “Idomeneo” och senare samma sommar sjöng han Cavaradossi i EU-stars turnéversion av Giacomo Puccini´s “Tosca” i kyrkor i Trelleborg, Halmstad och Sandviken.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Maskeradbalen Säpovakt Malmö Opera 15.2.2006
Salome 2:e jude Malmö Opera 2.3.2008
Tirfing Harald Malmö Opera 15.10.2011
Carmen Remendado Malmö Opera 12.2.2012
Carmen Remendado Malmö Opera 28.2.2012
Carmen Remendado Malmö Opera 6.3.2012
Idomeneo Trojan Malmö Opera 26.5.2012
Idomeneo Trojan Malmö Opera 26.5.2012
Tosca Cavaradossi S:t Nicolaikyrkan i Trelleborg 31.7.2012
Aida En budbärare Malmö Opera 20.3.2015

 Länktips

Tenore Amore

THINK TANK

 

 

 

Sammanställt av Mogens H AnderssonRelated posts

Kommentera