Patrik Hörman tenor på Malmö Opera

Patrik Hörman tenor på Malmö Opera

Patrik Hörman tog sin examen vid Malmö Musikhögskola på musikerlinjen som violinist 1988. Han har varit flitigt anlitad frilans violinist hos de flesta institutionerna i Sverige. Han har spelat i över 20 operor, operetter, musikal, symfonier, orkestersviter, mässor, soloverk, pop, jazz samt medverkat i skivinspelningar.

Patrik Hörman tenor på Malmö Opera

Under åren 2007-2008 utbildade Patrik Hörman sig på Stockholm Operastudio 67, där han studerade in och gestaltade bla rollerna Arbace i Idomeneo och titelrollen i Titus, båda av Mozart. Lysander i Midsommarnattsdröm av B Britten, Nemorino i Kärleksdrycken av Donizetti och Alfred i Läderlappen av J Strauss d.y.

Patrik har haft åtskilliga sånguppdrag hos Svenska kyrkan, i församlingar i Stockholmsområdet, däribland kan nämnas Missa Brevis i B-dur(2003), C-dur mässan av Mozart (2005) och en romanskonsert Sånger av t ex W.Petterson-Berger (2005).

Våren 2007 gestaltade han rollen som Emil i Emil i Lönneberga, ett folklustspel för vokalensemble och orkester, vid Årsta Församling. Senast i år sjöng Patrik rollen som Normanno i Con Operas uppsättning av Lucia di Lammermoor av G Donizetti.Patrik medverkar sedan ett år i SödertäljeOperans kör, både som solist och korist vid gruppens framträdanden. Riccardo i Ernani är hans första roll för Södertäljeoperan.

Läs mer