Paulina Pfeiffer imponerande sopran 1982-

Paulina Pfeiffer imponerande sopran 1982-

Den svenska sopranen Paulina Pfeiffer har fått hyllningar för sin varma generösa röst och äkta scennärvaro. Bland höjdpunkterna i hennes karriär kan nämnas Adalgisa i Norma och förlovningen i John Adams blommande träd, båda vid Théâtre du Châtelet i Paris, Judith i Blåskäggs slott i Bogota, Mimi i La Boheme, Adalgisa i Norma, Judith i blåskäggs slott allt på Kungliga Operan och inbjudan att sjunga vid Nobelprisutdelningen i Stockholm 2011.

Paulina Pfeiffer imponerande sopran 1982-

Bland nya och kommande engagemang kan nämnas delen Fru Naidoo i Philip Glass opera Satyagraha på Folkoperan i Stockholm, Carmen i Carmen vid Dala-Floda Festival, sopranpartiet i Förklädd Gud (Lars-Erik Larsson), Verdis rekvisit i Göteborg med Simon Phipps, en musikalisk turné på floden Donau och flera konserter.
Utbildning: Klassisk sånglinje & Operastudio 67, Kulturama, Stockholm, Operahögskolan i Stockholm

Under säsongen 2011/12 framträder hon som Mimì i La Bohème på Kungliga Operan och debuterar även i rollen som Judith i Riddar Blåskäggs borg. Utöver detta medverkar Paulina även i Malmö Operas produktion Sopraner som turnerar i södra Sverige under hösten 2011.

Under säsongen 2010/11 debuterade Paulina på Operan i rollen som Adalgisa i Bellinis Norma och senare under säsongen som Mimì i La Bohème (Puccini) på samma scen. Adalgisa är för övrigt en roll som hon rönte stor framgång med på Théâtre Châtelet i Paris i början av 2010.

Sin operadebut gjorde Paulina Pfeiffer 2006 i rollen som Margaretha i Mefistofeles (Boitos) på Södra Teatern i Stockholm och Kulturhuset i Ytterjärna. Bland de roller hon gestaltat kan nämnas Tatjana i Eugen Onegin (Tjajkovskij), Fiordiligi i Cosi fan Tutte (Mozart), Amelia i Maskeradbalen (Verdi) samt Lia i L’enfant prodigue (Debussy).

Paulina har premierats många gånger bland annat med det nyinstiftade stipendiet från Barbro Saléns stiftelse 2008. Hon fick också Jenny Lind stipendiet 2007 och vilket ledde till en sommarturné på flera platser i både USA och Sverige. Paulina Pfeiffer har också fått Anders Wall-stiftelsens Confidencenstipendium, Lions Alice Babs Musikstipendium samt Konstnärsringens Gillis Brattstipendium, samtliga 2006. Hon är också Svenska Wagnersällskapets Bayreuthstipendiat 2009.

Senast sjöng hon Santuzza i Cavalleria Rusticana i YstadOperans uppsättning i juli 2012. I höst, 2012, sjunger hon Amelia i Verdi´s Maskeradbalen på Folkoperan i Stockholm.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Norma Adalgisa Kungliga Operan Stockholm 20.11.2010
La Bohème Mimi Kungliga Operan Stockholm 24.5.2011
Riddar Blåskäggs borg Judith Kungliga Operan Stockholm 5.2.2012
Maskeradbalen Amelia Folkoperan 26.9.2012
Mitridate Ré di Ponto Kungliga Slottet

Läs mer

Operalogg