Peter Haeggström baryton

Peter Haeggström baryton Peter Haeggström baryton som sjunger opera på sommaren

Peter har en mångårig gedigen skolning från folkhögskola, musikhögskola, Kulturama och operahögskola.Lägg till 12. år av scenisk erfarenhet och vi har en riktigt rutinerad Rigoletto. Uthållighet kommer kanske att bli Peters främsta lärdom från den här sommaren, och det kan bedövas på en så intensiv turnésommar. Men Peter startar åtminstone sommaren på bästa möjliga sätt, det råkar nämligen vara så att hans favoritopera är Rigoletto och hans drömroll är Rigoletto, kan det bli bättre?

Peter Haeggström baryton

Peters musikaliska förebild är dock inte Verdi utan gittar-virtuosen och sångaren Steve Vai,
Kärlek, pengar och framgång gläder Peter. Arg blir han av orättvisor feghet och sin egen inkompetens, vi undrar förvirrat när den visar sig? Nutid passar Peter utmärkt att leva i och han spenderar gärna sin tid i naturen, helst vid vattnet. Peter får turnéns första hippievarning eftersom han, om han styrde Sverige, skulle arbeta för mer kärlek.

MOTTO: Gör så gott du kan

Peter Haeggström är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Operastudion Kulturama i Stockholm och Operahögskolan i Göteborg. Han har under utbildningstiden bland annat gjort huvudrollen i Silversjön av Kurt Weill och titelrollen i Falstaff av Verdi.

Våren 2009 gjorde han huvudrollen i kammaroperan “ÄnnU”.

Peter medverkade i Kappan/Pajazzo på Opera på Skäret. Han sjöng servitörens roll i Opera på Skärets uppsättning av “La Bohème” 2010 och Fiorello i Barberaren i Sevilla 2013.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
RigolettoRigolettoSkånska Operan8.7.2012
MaskeradbalenSamuelFolkoperan26.9.2012
Tokfursten Rallare Anton Vattnäs Konsertlada10.7.2014

 Läs mer